Vlieg er eens uit….

Omdat de heren toch zwijgen, ga ik maar weg

Als jullie me kwijt zijn, ik hang ergens rond in Zwolle. Zo kom je er bijna een jaar niet meer en zo kom je er 2 weken achter elkaar. Ik ga lekker een paar dagen op bezoek bij mijn beste vriendin, even lekker bijkletsen (doen we nooit ), bakkies koffie inhalen (ik zag haar vroeger, twee á drie keer in de week) filmpje kijken, vrouwenavondje houden (maskertjes en al dat nog wat) enz enz.

Ik heb haar leren kennen toen ze al bijna een half jaar naast me woonde. In de flat waar we toen nog allebei woonde was het niet echt vanzelfsprekend dat je je buren kende. Maar we kwamen elkaar tegen op de gallerij en begonnen te kletsen. Aan het eind van het gesprek werd ik uitgenodigd voor het eerste verjaardagsfeestje van Alessio, haar zoontje.

Gezellig feestje met veel gebabbel. Op een gegeven moment hadden we het over koken en dat het soms lastig is, koken alleen voor jezelf. Voor ze het zelf wist stelde ze voor dat ze ook voor mij ging koken. Op die manier zouden we allebei gezond eten. Ik zou dan (bijna) dagelijks mijn bordje ophalen en bij mij in de magnetron zetten.

Dat liep dus een beetje anders. Ik kwam mijn bordje halen, die ging dan bij haar in de mag, ik at hem bij haar leeg, gevolgd door koffie, op de bank voor de tv hangen en urenlange kletsparades.

Ik moest ook wel even wennen toen ze ging verhuizen naar de andere kant van de stad. Samen eten deden we nog wel, maar dit ging terug naar 1 keer per week. Kletsen konden we trouwens nog steeds heel erg goed, koffie leuten ook. Toen ik ziek werd, werd dit alleen maar meer.

En toen ging ik verhuizen. Arnhem-Zwolle is natuurlijk goed overbrugbaar, maar als je geen auto hebt, of in mijn geval, niet zo lang meer kan (wil) rijden, dan wordt het moeilijk. Met het OV duurt de reis gewoon 2,5 keer zo lang…

Maar goed, het is al weer even geleden. Zij heeft samen met haar vriend haar huis opgeknapt en ik ben superbenieuwd hoe het eruit ziet. De Valys heb ik net besteld en morgen ga ik er dus effe tussenuit. Donderdagavond kom ik wel weer eens thuis!!!! (Denk ik )

39 gedachten over “Vlieg er eens uit….

 1. Hoi Janine,

  Klinkt heerlijk zo’n vriendin! Even ertussen uit lijkt me ook geen slecht idee, helemaal nu de weergoden hebben besloten om het grauw en grijs te laten zijn (niet echt bevorderlijk voor een goed hummetje!)

  Heel veel plezier, eet lekker en klets elkaar de oortjes maar blauw 😀

  Tot donder/vrijdag!
  Liefs, M

  Like

 2. quote:Omdat de heren toch zwijgen, ga ik maar weg

  Oh jee Fer, we hebben d’r op de kast gejaagd!
  Oh nee, toch niet…. hehe gelukkig maar, pfffff.

  Alle gekheid op een stokje, heel veel plezier Nien!

  Like

 3. Heel veel plezier Nien, geniet ervan.
  Heb je wel een masseur besproken voor als je terug bent. Je kaken zullen niet weten wat ze meemaken de komende dagen. 😀 😀

  Like

 4. Recept 1 tegen kaakkramp: huur een humordvd en lach gewoon nog een avond door..

  2. ga in bad (indien niet aanwezig, stop uw hoofd in de wasbak en voeg lekker warm water toe-WEL de adem inhouden :D) en ga zo nu en dan kopje onder..
  Verrijk het badwater evt. met ontspannende olie..

  Hijs uw lome lijf uit het bad,…probeer noggus…en noggus..JAAAAAAAAAAA..het lukt..
  Glij niet uit op de natte vloer en waggel richting badlaken..

  Wikkel uw uitgerustte doch lamme lijf in een groot (ok, voor jou XXL) donzig badlaken

  Waarschijnlijk is uw lijf nu zo ontspannen dat gij u gelijk in uwen sponde wilt werpen..

  Doe dat nog even niet, steek een kaarsje aan en zeg AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  IJIJIJIJIJIJIJIJIJIJIJIJIJIJIJJIJIJ

  Zo, nu zijn de kaakspieren (en de rest 😉 ) lekker ontspannen en moogt gij u richting bedstee bewegen (als dat nog lukt)

  Slaap lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  En morgen (redelijk) gezond weer op!
  xM

  Like

 5. PS nog wel even dat kaarsje uitblazen als bewijs dat de wangspieren het nog doen! (en ter voorkoming van een aangebrande Quib 😉 )

  Like

 6. Hola! Soy en casa!!!

  Oftewel, ben weer thuis na een aantal heerlijke ontspannende dagen. De kaken zijn wel ok, maar zingen gaat niet meer lukken…. De stembandjes hebben te hard moeten werken (hè je daar nog een receppie voor, dokter Mien?)

  Heerlijk kunnen luieren, Valys heeft netjes zijn best gedaan, kwartiertje te vroeg gehaald op de heenweg en vandaag op de minuut precies… Alleen die schattingen over hoelang je onderweg bent… Volgens Valys doe je over Arnhem-Zwolle 1 uur en 23 minuten…. Je kan heen en terug, zeker met die auto van vandaag.

  Maar na een knuffelpartij van een paar minuten, jammer genoeg niet met de chauffeur 😉 , ik moest het doen met Quibje, was ik weer helemaal thuis.

  De pootjes ga ik nu even rust gunnen, want die zijn nu een beetje gammelig/moe. Helaas mag ik morgen vroeg uit het bedje, want de poets komt morgen…….

  Hasta Mañana!!!!!

  Like

 7. Speedy, ik ken geen spaaans(??) maar zeg je daar iets over goedemiddag had je een goede nacht?? (please zeg dat het goed is…dan durf ik misschien toch een beetje te vertrouwen op mijn talenknobbeltje 😉 )

  En ehhhh Nien, welkom thuis!! voor een schor strotje heb ik ook wel een receppie, lekker zo’n ouderwets tijmhoestdrankje (met dropsmaak..hmjammie)

  of een bakkie thee met honing (blwehhh, hou ik zelf niet van) sommigen drinken warme melk met honing (gruwel!)

  Maar gewoon een dagje wat minder beppen wil misschien ook wel helpen 😀 (wordt dus loghoppen 😉 )

  Like

 8. Als dat zou kunnen…….

  Aprendí el español que hacía un curso en NTI, pero soy realmente feliz que hay traductores del Internet, haha. El texto de la lectura no es ése difícil para mí, no obstante el discurso de la lengua es otra historia. Especialmente con los Españoles.

  Y si usted piensa que escribí esto trague en español, mi inglés sigue siendo mucho mejor. Y ése es porqué todos los errores en este texto no se pueden atribuir a mí.

  Dus niet zeuren voor je alles ontcijferd hebt!!!

  Like

 9. Hahahahahahahahahhaha.
  Ik heb er geloof ik een met een échte graad, dus we gaan winnen!!!!!!! 😀

  Like

 10. Esto es sin embargo incomprensible para mí. Por esta razón he integrado el traductor en línea pero, ¿quiénes español legible del rodillo del weet?

  ¡Buonas noches!

  Groetels, M

  Like

 11. Ben wel nieuwsgierig naar de input! Ik struikel namelijk over de rodillo (de verfroller)….. 😉 😀

  Like

 12. Hallo lieve Janine, Het is fantastisch te lezen over je leven in op je web site, terwijl wij leven in Australia. Vandaag, 15 november, probeerde ik je een e-mail te sturen. Maar de box is vol. Het gaat over een geneesmiddel welke ik vond lezen in magazijn New Idea, het is voor MS. en genaamd “Betaferon 250mcg” is genomen verschillende keren in een week en zou helpen met de hoog en laag relapses of MS. Ik schrijf dit ook op dit website als ik er zeker van ben dat vele het zullen lezen, misschien weet U in Holland van dit product alreeds of niet. Okay, groetjes aan iedereen Kathleen en Herman.

  Like

 13. I send you an email!!!!

  Het begint hier meer en meer te lijken op een internationale site 😀 😉

  Like

 14. quote: Ben wel nieuwsgierig naar de input! Ik struikel namelijk over de rodillo ..haha, ik wist niet meer wat ik geschreven had, heb dus die zg. spaanse tekst weer in dezelfde translator gestopt en daar kwam ook een tekst uit waar ik ook geen brood van kan bakken 😕 Laat staan een deur mee verven 😀

  Hi, tante Kathleen, we kennen hier in NL het middel Betaferon ook en het wordt regelmatig voorgeschreven om de relapses te verminderen..

  Het is nu bijna zomer down-under of niet??
  Lijkt me lekker, ik zou wel een zonnetje en een graadje of 24-26 kunnen gebruiken, lekker droge warmte..hmmmmmmmmmm

  xM

  Like

 15. Ongetwijfeld zitten ze nu van het weer te genieten,ik heb het even snel opgezocht, maar in Bundaberg is het nu (9:55 downunder) 27 graden en ze verwachten 29 graden…… 8)

  Kreeg net het bericht onder ogen. Het gaat om Betaferon, maar mijn oom gaf al aan dat ze een pietsie achterlopen in Australië. Het wordt aangekondigd in een blad wat net vers is, alszijnde de trials zijn aan de gang. Maar het is waarschijnlijk hetzelfde als wat hier al op de markt is. Het wordt ook alleen maar genoemd in een kolommetje naast een groot artikel over een MS patiënt.

  quote:Hi, tante Kathleen,
  Ik hoop maar dat mijn lieve oompie alles voor mijn tante vertaalt, want zij is born and raised in Australia 😉

  Ook leuke foto’s ontvangen die ik maar even ga printen voor de mams….

  Shoot…. Is het al zo laat? Wat vliegt de avond als je aan het ceremoniemeesteren bent…..

  Ik ga slapen, tabeee!!!!!!

  Like

 16. Je bent een schat. Ik ga ook slapen, moet vanavond met oplegger naar Brisbane. 380 km. van hier. Het is hier middag 12.42 pm. groetjes en liefs van Australia. Herman and Kathleen. hallo mien. zie op vooruit naar je e-mail. bye. (e-mail heb ik weer gestuurt)doei

  Like

 17. Confusing isn’t it…. All those Niens and Miens 😉

  Hij ziet er naar uit om een mail te ontvangen van Nien ipv Mien (las ik in een net ontvangen mail)….. Heb maar even (toch voor de zekerheid, want voor hetzelfde geld is hij me in het OOtje aan het nemen) gemeld dat ‘Nien’ zijn nichtje is….. Al zou ie het ook leuk vinden als er een mailtje van Mien zou komen 😉

  Like

 18. Hoi Nien,

  Met mij gaat het best alleen errug druk met mijn penningmeesterschap voor de VVE. as. dinsdag moet ik verantwoording af leggen voor mijn begroting. Dus als ik woensdag niet meer online komt, bel jij dan de politie? 😀 😀

  Hoe is ie met jou?

  Like

 19. I didn’t receive any mail from uncle Herman so I assume …our love is over 😀 😀 😉 (sorry, a little joke)

  Gelukkig hebben ze je email adres dan nog wel goed, had raar zitten kijken als er ineens een uncle Herman in mijn postvak zou liggen 😀

  Is het de bedoeling dat we hier weer >100 reacties gaan plaatsen??? Of komt er nou noggus wat nieuws uit het midden des lands??

  Groetels!
  Mien

  Like

Reacties zijn gesloten.