WoW > Sporen

Terug naar waar ik twee weken geleden ben opgehouden. Wat is de maatschappelijke waarde die je nog hebt als je verplicht wordt te stoppen met werk. Of in ieder geval deels.

Toen ik nog 8 tot 10 uur werkte, stortte ik mij op de winkeladministratie. Normaal werd dit op maandag gedaan of in een rustig uurtje tussen andere werkzaamheden door. Maar toen ik ziek werd en in de winkel mij na tien minuten al teveel was, heb ik deze taak op mij genomen.

Elke maandag zat ik van 10 tot 13 in het kantoor de weekafsluiting te doen, geld te tellen, verschillen na te speuren. En ik kan me vastbijten, als er iets niet klopte wist ik het vaak te achterhalen. Op de andere twee dagen was ik met alle andere administraties bezig, van de goederen, maar ook de salarissen.

In maart 2003 is ons filiaal overgenomen door AKO. Ook daar was ik bezig met de administratie. Na een drukke week van tellingen en nieuwe systemen stond alles op de rit. Bij AKO kwamen ze me tegen. Elk administratief foutje was van ‘mij’. Op het hoofdkantoor kende ze mijn handschrift, omdat ik weer eens aan de bel had getrokken.

Op 31 december 2003 moest ik stoppen. Een anderhalf jaar later belde ik met mijn collega. De intensieve controle was niet nodig, want na mijn gespit was er niets meer om na te spitten. Het is geweldig na zoveel tijd nog eens te horen dat je eigenlijk niet gemist kan worden….

Write on Wednesday – Spelregels


Naar aanleiding van een aantal vragen julliezijds (staat vast niet in het woordenboek) heeft Broertje een update geplaatst op zijn weblog!! Om te lezen ga naar IanOnline.nl!!

14 gedachten over “WoW > Sporen

 1. Een mooi staaltje vastbijterigheid (staat ook niet in het woordenboek denk ik) en een prima voorbeeld van foutopsporingsbekwaamheid (al helemaal niet in het woordenboek). 😀

  Like

 2. Hoi Nien,

  Toch leuk om te horen dat je je werk zo goed gedaan had dat er niks meer na te spitten was.

  Jullie vullen als je zo doorgaat met een klein groepje de volgende editie van de dikke van Dale 😀

  Like

 3. Wat heerlijk, na anderhalf jaar nog even een stevige veer op een gevoelige plek! Van complimenten krijg je er nooit genoeg, toch!

  Goed gedaan! Kuzz, Mien

  Like

 4. Tja Nien, een beetje(understatement) genoegdoening mag wel na anderhalf jaar, moet goed voelen! Op het rechte spoor dus! Bijzondere interpretatie!

  Like

 5. hoi Nien, mooi stukje deze WoW, je hebt een goede speurdersneus 😀 Waardering te krijgen van je werk is echt heel fijn ja, goed zo dat schouderklopje! Dit krijgen we te weinig m.i.

  Ik ben 3 mnd uit de roulatie geweest en afgelopen maandag weer begonnen, het is heel fijn om te zien dat al je werk is voorgezet door andere collega’s en dat ze mijn werk begrijpen en er mee aan de slag zijn gegaan. Zo krijg ik ook die voldoening dat ieder mens wel verdiend!

  groetjes, estar

  Like

 6. Heerlijk zulke complimenten! Ik ken ze niet helaas… Mooi geschreven, het doet mij nog meer verlangen ook eens zoiets te horen:)

  Like

 7. lekker gevoel dat je je sporen daar wel hebt nagelaten. leuk dat je het wow woord een vervolg kon laten zijn op de vorige

  Like

 8. Dat is nog eens sporen nalaten! Dit is de andere kant, zoals je vorige keer schreef, niet makkelijk als je niet meer kan werken. Dit lijkt mij een “bevredigende manier” (voor zover je daarover kan spreken natuurlijk) om af te sluiten, je hebt je er tot het laatste moment in vastgebeten. Mooie eigenschap!

  Like

Reacties zijn gesloten.