Die van Broeks….

Er zitten voordelen aan moe zijn en op de bank willen hangen. Ik heb een aantal film gezien die het vermelden waard zijn. Hou je niet van film, hou dan op met lezen en wacht tot het volgende logje verschijnt!! Anders hier een paar aanraders:

Mr. Brooks

Verenigde Staten
Drama / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Bruce A. Evans
met Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt

Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto’s worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?

Mijn mening: Goede film, zeker het kijken waard!! Verrassend concept en ik kon het spel tussen William Hurt en Kevin Costner zeker waarderen. Ga hem zien!! Interessant tot het einde!!

Vanaf 6 september in de bios


 

Captivity

Verenigde Staten / Rusland
Thriller
92 minuten

geregisseerd door Roland Joffé
met Elisha Cuthbert, Daniel Gillies en Pruitt Taylor Vince

Jennifer (Elisha Cuthbert) is een model dat, samen met een chauffeur, gekidnapt wordt door een seriemoordenaar en vastgehouden in een klein kamertje. Terwijl de psychopaat hen systematisch terroriseert, putten de slachtoffers kracht uit elkaar en worden ze verliefd.

Mijn mening: Gewoon gaan kijken, lekker spannend, vooral in het begin want dan heb je maar een fractie idee waar je naar zit te kijken. Aan het eind wordt het wat minder, maar dat mag, want anderhalf uur spanning als in den beginne is een beetje too much!! Al wordt ie wel wat voorspelbaar aan het eind.


Verder kan ik nog aanraden ‘Shooter’ met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Een van de betere actiefilms. Is al in de bios geweest dus het is wachten op de dvd. Geen trailer bij deze, wel een fragmentje.

Shooter

Verenigde Staten
Actie / Drama
124 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

 

Ik heb nog meer films gezien, maar dat was eigenlijk het melden niet waard. Ze waren aardig, maar daar blijft het vaak ook bij. Het waren onder andere ‘The Contract’, ‘Vacancy’ en ‘Perfect Stranger’….

4 gedachten over “Die van Broeks….

 1. Ik geloof dat ik de eerste de aardigste film vind. De andere spreken me niet zo aan. Mooie samenvattingen van je. Je kan zo bij een filmblad gaan werken.

  Like

 2. Heej Nien,

  Ik neem films op van tv … dusse … heb me afhankelijk gemaakt van wat ze aanbieden. De laatste film die ik gezien heb is de film over Iris Murdoch …. werd aangeraden door een Zomergast (hoogleraar in dementie in zijn algemeenheid of alzheimer specifiek… weet ik niet precies :roll:)

  Dankert en Dankert is tegenwoordig op de nationale tv. Ned 2 om 18:45. Enne, het wordt ondertiteld.

  Like

 3. He, Nien,

  hoe kom jij aan die films? Of heb je een filmabonnement?

  Of download je ze? (zo ja, dan ben ik wel nieuwsgierig waar!)

  De eerste film, daar gaan we waarschijnlijk wel naartoe (net twee bioskaartjes gekregen, en ook bij de AH nog tweede kaartje gratis, dus we kunnen 2 keer gratis naar de bios (dat is heeeeeeeeeeeel lang gelee!))

  Goed weekend!
  Mien

  Like

Reacties zijn gesloten.