WoW > Onderzoeken

Passender kan de WoW vandaag niet zijn. Vandaag ben ik voor controle teruggeweest naar mijn neuroloog. Het was een evaluatie van de kuur die ik in februari heb gehad. Daarnaast worden natuurlijk altijd de actuele klachten besproken. Maar het ging voornamelijk over of de kuur iets gedaan heeft.

We zijn begonnen met het bespreken van de kuur zelf. Alles wat daarbij komt kijken. En daarna de verschillen tussen de situatie voor en na.

Ik ben vooruit gegaan. Vooral het lopen was zorgwekkend voor de kuur en dat is toch weer meer geworden. Ik kan nu (op goede dagen)  zo’n 300 meter zonder kruk en als ik die erbij pak haal ik ruim 600 meter. Daarvoor was het respectievelijk 180 en 400. Da´s misschien niet veel voor gezonde lopers, maar alle beetjes helpen.

Nu de pred weer uit mijn lijf is, leek het de neuro verstandig om weer eens een MRI-scan te maken. En dat wilde ik eigenlijk al een aantal jaar. Ik ben me echter bewust van het kostenplaatje, dus heb het nooit gevraagd. Ik ben namelijk heel erg benieuwd wat er allemaal in mijn koppie gebeurd.

Afhankelijk van wat er te zien is, kan de neuroloog vaststellen in welke fase ik zit. Is het nog Relapsing-Remitting (terugval-herstel) of ben ik afgezakt naar Secundair Progressief (weinig tot geen schubs maar wel achteruitgang). Ook kan bepaald worden of Copaxone nog wel de juiste behandeling is of dat er een andere medicatie moet worden geprobeerd.

Mijn klachten kunnen komen door actieve leasies (ontstekingen) of door littekenweefsel wat is achtergebleven van voorgaande leasies. Ook dat kunnen ze zien.

Ik wordt opgeroepen voor een MRI-onderzoek in het Canisius ziekenhuis in Nijmegen. Waarschijnlijk zal dat over een week of vier zijn.

WoW > de spelregels

14 gedachten over “WoW > Onderzoeken

 1. Indrukwekkend. Als je gezond bent dan sta je niet zo stil bij wat mensen die ziek zijn allemaal door moeten maken. Ik vind vooral de twee plaatjes erg confronterend, hoe moet dat dan wel niet voor jou zelf zijn?

  Like

 2. [quote comment=”4318″]Ik vind vooral de twee plaatjes erg confronterend, hoe moet dat dan wel niet voor jou zelf zijn?[/quote]
  Ik denk dat ik je dat pas echt kan vertellen als ik de plaatjes van mijn eigen koppie heb gezien…. Ik ben echt heel benieuwd!

  Like

 3. Fascinerend, zo’n hersenscan…ik realiseer me plotseling dat ze zo maar in je hoofd kunnen kijken. Maar wat fijn dat je ook zonder scan al merkt dat het beter gaat. Echt goed bericht.

  Een indrukwekkend inkijkje in de essentie van jouw leven, Nien. Met respect gelezen.

  Like

 4. Grote help. Spannend. Ben in ieder geval blij dat het al veel beter gaat met je. Nou nog even wachten wat die scan gaat uitwijzen… Jeetje, wat heb ik een respect voor jou!

  Like

 5. Confronterend zo’n gesprek met de neuroloog en moeilijk onderzoek om naar uit te kijken. Ik hoop dat het meevalt.

  Groetjes, Alice

  Like

 6. een mooie persoonlijke wow, ik wens je sterkte en hoop met je mee op een voor jou positieve uitslag. Sterkte!

  Like

 7. Hoi Nien,

  Bijt je niet te veel vast in het plaatje wat je MRI oplevert want de hoeveelheid laesies hoeft nog niets te zeggen over je klachten.

  Ik heb met verbazing gekeken naar de scan van mijn hoofd. Het zag er uit alsof er een handvol punaises in gegooid was en toch waren mijn klachten niet veel anders dan anders.

  Belangrijker is denk ik toch hoe je je voelt.
  Mooie Wow en succes met je MRI.

  Like

 8. [quote post=”381″]Bijt je niet te veel vast in het plaatje wat je MRI oplevert want de hoeveelheid laesies hoeft nog niets te zeggen over je klachten.[/quote]
  Weet ik Annemiek, ik roep het zelf ook vaak op het forum! Maar ik ga ervan uit dat dr. Z er toch wat conclusies uit kan trekken. [quote post=”381″]Belangrijker is denk ik toch hoe je je voelt.[/quote]
  Daar ga ik ook vanuit. Feit is wel dat als ik terugkijk naar een vier jaar terug, dat het minder gaat.

  Like

 9. Ik heb even na zitten denken over wat rot opmerkingen en ben benieuwd hoe ver ik ga komen nu ik tot publicatie over ga:

  – kun je wel lang genoeg stil liggen zodat de MRI niet wazig wordt..? 😈
  – begrijp ik goed dat je nu eindelijk wel wilt weten of je hersenen hebt..? 😈
  – wat als de rechterkwab nu groter is dan de linker..? 😈
  – pas je met jouw lengte wel in de MRI..? 😈
  – je dient ook je mond stil te houden in de MRI… 😈
  – je kan bijna meedoen aan de halve marathon… 😈

  Overigens het is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis waarvan het telefoonnummer voor de MRI afdeling van de Radiologie 024-3657430 is…

  Ik zie de conclusies van Dr. Z. zo voor me… U bent een intelligente goed uitziende jongedame met een heel, soms mooi en soms heel mooi, lang leven voor zich…

  Like

 10. Jee Nien, wat ingrijpend. En dan zo’n constatering “Feit is wel dat als ik terugkijk naar een vier jaar terug, dat het minder gaat.” Ik word er stil van.

  Like

Reacties zijn gesloten.