Meisje (12) dood in huis gevonden

Uitgegeven: 12 juli 2008 20:06

ARNHEM – In een woning in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd is zaterdagmiddag het stoffelijk overschot van een twaalfjarig meisje aangetroffen.

Volgens de politie troffen de ouders van het meisje haar in de woning aan. Reanimatiepogingen mochten niet baten.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak van het meisje.

(c) ANP en NU.nl

Helaas was dat de reden dat er vanmiddag naast mijn huis een trauma-heli is geland… Even had ik nog hoop dat het om een demonstratie ging. Tenslotte is dit veldje vaker gebruikt voor jeugdactiviteiten. En daarbij had ik hem niet horen landen. De hoop vervloog nadat ik een aantal andere omstanders had gesproken.

Er was nog een sprankje toen met hoge snelheid één van de twee aanwezige ambulances langs reed. Met alle toeters en bellen, en hopelijk nog een kans voor het meisje. De trauma heli vertrok zonder patiënt een half uur later. Helaas bleek later dat op dat moment het meisje al overleden was.

Ik was onderweg naar de supermarkt, voor dropjes en honing voor mijn pijnlijke keeltje. Ik kwam eerst langs het veldje met de heli en daarna langs het huis waar alles is gebeurd, beiden op de route. De hulpdiensten zijn daar nog erg lang bezig geweest.

Mijn gedachten zijn bij de achterblijvers.

Laatste nieuws:

dood meisje (12) geen misdrijf

Uitgegeven: 13 juli 2008 23:27
Laatst gewijzigd: 13 juli 2008 23:35

ARNHEM – Het 12-jarige meisje dat zaterdag dood in haar ouderlijke woning in Arnhem werd gevonden is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Experts van het Nederlands Forensisch Instituut hebben zondag bij de sectie geen sporen aangetroffen die zouden kunnen wijzen op een gewelddadige dood. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Reanimatie

De ouders vonden hun dochter zaterdagmiddag levenloos in hun woning in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd het meisje te reanimeren. Omdat de doodsoorzaak onduidelijk was, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

In de buurt is onthutst gereageerd op het plotselinge overlijden van het meisje. De basisschool waar ze in groep acht zat, is ondanks de vakantie opengegaan voor rouwverwerking van scholieren en hun ouders.

7 gedachten over “Meisje (12) dood in huis gevonden

 1. ja het is werkelijk verschikkelijk
  niet te gelofen
  en wat moet het moeilijk zijn voor de ouderss
  ik ben zelf pas 16 maar moet er niet aan denken
  ddat mijn kleine zusje van 13 wanneer ik thuis kom
  dood op degrond licht

  ik reed 2 uur na dat alles afgelopen was rond een uur of 7
  langs het huis en zag de vader tegen het raam staan in de kamer van het meisje vreselijk

  Reactie aangepast, naam van het meisje verwijderd

  Like

 2. Verschrikkelijk. Nu het zo dichtbij komt via deze log, begin ik me steeds meer af te vragen wat er dan gebeurd kan zijn. Een meisje van 12, zo jong nog en alleen thuis… Ik wens die ouders veel sterkte.

  Like

 3. Had het al gelezen, wilde je nog bellen of het bij jou in de buurt was… Dat weet ik nu…

  Like

 4. http://i179.photobucket.com/player.swf?file=http://vid179.photobucket.com/albums/w305/NienOnline/weblog/1307buurtmeisje.flv

  Ze zat op de school waar mijn moeder werkt. Die school was vanmiddag dan ook geopend voor rouwverwerking. Heftig hoor!

  Inmiddels is mijn keelpijn trouwens omgeslagen in griepachtige verschijnselen. Ik weet alleen zeker dat dit een virusje is en dat het niet door de medicijnen komt. Morgen naar de tandarts zit er niet in. Maar 24 uur van tevoren afbellen ook niet….

  Like

 5. Beterschap Nien.

  Houd je ons op de hoogte van de ontwikkelingen? Want nu wil ik wel weten wat er aan de hand is. Zo’n vreemde zaak.

  Like

 6. Vreselijk, vooral voor de ouders en naaste familie.

  Zo kwetsbaar kun je dus zijn..(weet er helaas ook van nabij van). Bij ons was op het dorp een meisje die ook plots overleed, achteraf bleek dat ze een aneurysma in het hoofd had (dat is een zwakke plek in een bloedvat) die was gesprongen, binnen no time overleden..

  Onvoorstelbaar, maar het kan, helaas 😦

  Hopen dat jouw virusje zijn biezen pakt zodat jij een beetje opknapt!
  Groetjes!
  Mien

  Like

 7. Wat een akelig bericht. En ook nog zo dicht bij huis. Arm kind.

  Ik hoop trouwens dat het inmiddels wat beter met je griep gaat.

  Like

Reacties zijn gesloten.