WoW > IJs

Bij het schrijven van deze WoW kijk ik naar buiten en zie dat het wak dat de eendjes gebruiken weer een stuk kleiner is geworden vannacht. Per dag veranderd deze van grootte. De ene dag is ie kleiner en na wat zon en extra gespetter wordt ie weer wat groter. Vandaag hebben de vogeltjes dus pech, er is sprake van grote krimp.

Ik had wel wat brood bij me, maar het gevecht brak per direct los. Eten! Eten! Wij willen eten!

Een drukte van jewelste dus. Gelukkig ben ik niet de enige die aan de vogeltjes denk. Regelmatig hoor ik een enorme drukte. Als ik dan naar buiten kijk dan staat er meestal iemand te voeren. Gelukkig maar, want er is weinig te vinden tussen de sneeuw en het ijs.

Hoe mooi het er buiten ook uit ziet, ik heb er eigenlijk nu wel genoeg van. Het beperkt mij toch in mijn doen en laten. De kou is niet goed voor me. Krampige kuitjes zijn daar het gevolg van.

En ik ben stikjaloers op een ieder die kan schaatsen. Kan ik het misschien toch nog? Voorgaande ‘ijstijden’ was ik nog wel van de partij. Ik zou het nog graag één keer proberen, als wijze van afscheid zeg maar. Want als we weer zo lang moeten wachten op een ijsvloer, dan kan het zeker niet meer.

13 gedachten over “WoW > IJs

 1. Ik mag hopen dat het je gaat lukken. Al is het met een stoel, Nien. Heb je wel schaatsen? Want die schijnen momenteel schaars te zijn.

  Leuk winters logje heb je geschreven.

  Vogels voeren is toch zo’n grappig werkje….hier in de tuin stikt het nu van de mussen en koolmezen. Ze hangen allemaal ondersteboven aan de vetbollen en de pinda’s.

  Like

 2. De schaatsen heb ik nog hoor! Met niet groeiende voetjes (ahum) hoef in Nederland maar één keer per tig decennia nieuwe te kopen.

  En de vetbolletjes hangen hier ook hoor, voor de kleinere vliegers (en het katje van de buren 😉 ) De mijne blijft met de kou lekker binnen. Hij neemt zelfs genoegen met kraanwater 😯 Maar ja, het water buiten is te hard…

  Like

 3. Wij ,maken zelf telkens een wak(je) in onze4 vijver…… voor de vissen en het ijs is dan voor de vogels en ons om het brood op te strooien….. en ondanks onze 6 katten… blijven de vogels gewoon komen….. brood vliegt weg, letterlijk enfiguurlijk.,

  schaatsen…..long time ago…… ik heb er geen meer, maar net alsj ij zou ik ook heel graag nog eens 1x …..net als toen……. pfff maar nee zal niet gaan…. wens jou toe dat het je zal lukken en dat je veel plezier hebt en later genoeglijk bij de kachel zit op te warmen zonder een breuk(je) van deze of gene orde.

  Lieve groeten Melody

  Like

 4. Wat mij betreft, is morgen de ijstijd voorbij. Maar ja, ik heb daar niks over te zeggen.
  Als je wilt proberen of je nog kunt schaatsen, doe je dat toch! Zorg dat er iemand bij je is om eventueel te helpen.
  Ik heb totaal niet de behoefte om het ijs uit te proberen. Ten eerste kan ik slecht tegen de kou en ten tweede, vindt mijn lijf dat soort inspanningen niet leuk en het verleent dan ook geen medewerking.
  Ik kijk wel naar het schaatsen op tv.

  Like

 5. Leuke invalshoek in deze WoW! Ik heb ook al heel lang niet meer geschaatst, ik zal het vast nog wel kunnen maar ik mag en durf het ergens ook nietmeer haha.

  Hoop dat je nnog een keer de kans krijgt!

  Gr’s Talitha

  Like

 6. IK HEB GESCHAATST!!!!! :mrgreen:

  Het was dan wel heel kort en heel bondig, maar ik heb geschaatst!! Als het morgen nog kan, dan ga ik nog iets langer. Dus duimen dat de vries er vannacht toch nog even overheen gaat!! :mrgreen:

  Like

 7. Vandaag zag ik het gebeuren. Een man reed een jong meisje met rolstoel en al het ijs op, haalde haar uit de stoel en liet haar krachteloze benen kennismaken met het ijs. Ik keek toe met een brok in mijn keel.

  Like

 8. Ik lees je log en ook de reactie’s!
  Lees ik ,dat je GESCHAATST hebt, super joh!! Wat een lef, ik durfde niet.
  Wat die vogeltjes betreft, stelletje ondankbare……! Heb een slinger van pinda’s geregen (de putjes van de naald staan nog in mijn vingers! ), vetbollen opgehangen enz. Kwamen ze? Nee!
  Toen er niets hing zag ik pimpelmezen, koolmezen ,staartmezen en een enkel roodborstje, nu……geen mees te bekennen….grrrrrr!
  Mooie WOW geworden.
  Groetjes!

  Like

 9. Heej Nien,

  Wat LEUK dat je hebt geschaatst 😛
  Dan was/is die kou toch nog ergens goed voor. Maar nu mag het wat mij betreft gaan “lenteren”. Dan kan ik ook weer eens naar buiten. Das lekkerder voor mijn spiertjes en gewrichies.

  Lieve groet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.