WoW > Crisis

Het gaat pet hier in huis. Naast dat ik me niet optimaal voel (zeer vermoeid, benen zijn zo nu en dan zonder mij op vakantie), gaat het met Quib ook niet lekker.

Sinds een paar weken heeft Quib een knobbel onder zijn vacht. In eerste instantie dacht ik dat het niets was, het was naar mijn gevoel niet constant van grootte. Maar deze week begon meneer ook wat andere problemen te krijgen. Hij wil eten, maar doet dat met kokhalzen tussendoor. Het werd dus tijd om de dierenarts te bezoeken.

Dinsdag zou er geverfd worden hier in huis, maar ik heb de plannen gewijzigd en we zijn richting de dierendoc gegaan. Quib besloot dat hij niet wilde en heeft het gepresteerd om zijn hok te verlaten zonder de deur te openen. Een half uur voor de afspraak nog even naar de dierenwinkel, waar ze geen hokken formaat Quib hadden en naar de dierenkliniek om te vragen of zij een hokje hadden. Na een hoop gelach, welke kat wint het van een hok, kon ik daar een hok krijgen. Dus naar huis, inpakken en weer terug naar de dierenarts.

Daar is een biopt genomen van de knobbel. Ondertussen is Quib een beetje apatisch geworden. Hij heeft geen zin om te knorren, mort dat ik hem met rust moet laten. Ik moet echt opletten dat hij voldoende vocht en eten tot zich neemt. Dat lukt gelukkig met blikvoer en kattenmelk.

Vandaag kwam de uitslag, helaas niet goed. Quib heeft een tumor, met sporen van kwaardaardige cellen. 12 Maart gaat ie onder het mes. Hopelijk blijft het daarbij. Er is hoop dat zijn eetproblemen komen van een keelontsteking en hij krijgt daarvoor eerst antibiotica en pijnstillers. Als dat geen verbetering geeft, ben ik bang voor de prognose….

Ondertussen even aan mezelf blijven denken, want alle soorten stress zijn niet goed voor mijn al gammelige MS-lijf. Als ik dus even niets neerpen, hier en bij jullie op de sites, dan is het niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik even pas op de plaats moet maken.

14 gedachten over “WoW > Crisis

 1. Lieve Nien, maak je niet druk, we komen wel bij jou lezen hoor.
  Ik hoop maar, dat het goed gaat met Quib,zo triest! Vraagje; waarom pas op 12 maart onder het mes???
  Mijn ouwetje Blitz gaat ook niet lekker meer,ziet er erg mottig uit ( ondanks het borstelen…18 jaar! ),geeft steeds over en wil ook niet echt meer eten( wil alleen maar blikvoer en daar lebbert hij de saus van af )
  Een beetje trieste WOW meis!
  Sterkte, voor jullie beide!
  p.s
  Mijn bijdrage op; http://www.colibri.web-log.nl

  Like

 2. De doc gaf eest een datum die nog later was. Nu dus 12 Maart. Komende week eerst kijken of Quib inderdaad een keelontsteking heeft en goed reageert op de AB. Als het nodig is kan ik eerder aan de bel trekken.

  Quib wordt volgende week, op 5 maart, 12 jaar. Nog iets te jong voor dit soort fratsen.

  Like

 3. Bah Nien wat akelig, allereerst natuurlijk voor Quibus, Maar ook voor jou. Zoals iedereen houdt je van je huisdier en je wilt niet horen dat hij iets ernstigs onder de leden heeft .
  Ik hoop dat de AB zal helpen.
  Sterkte!

  Like

 4. Ach arme Quib 😥 hopelijk gaat het na de operatie beter.
  En ook beterschap voor jou natuurlijk, tis hier ook kl*te wat MS betreft 😕
  Het zit zeker in het weer….

  Toedeloe -X-

  Like

 5. Nien, alle begrip voor dit laatste. Je krijgt zoveel voor je kiezen. Ach, wat zou ik graag willen dat het beter met je gaat. Dat je een stressloos fijn leven zou hebben. Het voelt machteloos, zoals het machteloos bij mijn broer voelde. Maar toch…..de lente komt er aan en ik hoop dat jij daar een flinke stoot zonnestraaltjes van meekrijgt.

  En natuurlijk het beste voor Quibje. Hopelijk herstelt ze weer snel.

  Doe rustig aan, Nien. Ik kom hier toch wel.

  Like

 6. Hoi Nien, ik kom je even gewoon een knuffie brengen en natuurlijk voor Quib ook!
  Sterkte, nog even spanning! Ik blijf voor het poezenbeest duimen!!!!
  Groetjes!

  Like

 7. Dank jullie voor alle lieve reacties. Het baasje is zeker meer gespannen dan het onderwerp, die ligt lekker te snurken op bed 🙄

  Ik zal blij zijn als het morgen 13.45 uur is, dan mag ik hem als alles goed gaat weer meenemen naar huis.

  Like

 8. [quote comment=”4512″]Dank jullie voor alle lieve reacties. Het baasje is zeker meer gespannen dan het onderwerp, die ligt lekker te snurken op bed

  🙄

  Ik zal blij zijn als het morgen 13.45 uur is, dan mag ik hem als alles goed gaat weer meenemen naar huis.

  [/quote]
  Hoi Nien hoe gaat het met jou ik zie dat het niet goed gaat met je kat quib ik las dat hij geopereerd is en gaat het nu weer goed met hem /haar en jammer dat het met jou ook niet lekker gaat hopelijk gaat het beter als quib ook weer wat op knapt .Dat dieren zo’n invloed kunnen hebben op de mens dat is bij ons ook zo als er een kat of hond ziek is .En hoe gaat het met mams ook alles goed we hopen van wel doe haar de groetjes van ons en sterkte met quib en lieve groetjes van Elly en kees lekx .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.