Spanning

Ik heb Quib net afgeleverd bij de dierenarts…. Duimen jullie met me mee?  😦

UPDATE donderdag 10.10 uur:
Ik schrok mezelf net het apezuur, de dierenarts belde. Ik mocht zelf bellen tussen 11 en 12 of alles goed was gegaan, dus als de DA eerder belt…..

Maar hij belde vanwege de bloeduitslagen. De nierwaarden waren ietsie verhoogd, maar niet schrikbarend. Quib moet alleen een extra infuusje tijdens de ingreep.

Hij is nog niet geholpen, dat gaat nu gebeuren. Ik mag nu pas na 12 uur bellen. Nog langer wachten…

Blijven duimen….

UPDATE donderdag 12.00 uur:

Net gebeld, maar hij is nog onder zeil. De operatie gaat goed, maar het duurt allemaal wat langer. Ik mag hem nu ook pas om 15.00 uur ophalen zodat ie goed wakker mee kan.

Van wat ik nu hoorde van de assistente zat de knobbel goed vast en had al enkele uitlopertjes. Da’s natuurlijk niet goed nieuws. Er is een redelijk grote wond. Ieks!

Inmiddels was de DA nu aan het sluiten zoals dat heet. Tussen 13.00 en 13.30 uur mag ik nog een keer bellen, om het baasje gerust te stellen.

Blijven duimen….

UPDATE donderdag 13.21 uur:
Hij is aan het bijkomen van de narcose. Wel is ie al in paniek geweest dankzij de kap… Dat vind ie echt maar niks.

Om 15 uur sta ik voor de deur!

Pfiewwwww

UPDATE donderdag 16.30 uur:
Quib is zwaar zielig. Hij bromt en is boos op de kap. En alle reden toe. Hij heeft een incisie van 20 tot 25 cm. Da’s zo’n beetje over zijn halve lijfje. De DA zei dat het echt heftig was. Er waren uitlopers in de tumor naar de omringende huid, maar ook naar een deel van de spieren die daaronder liggen.

Voor de controle maandag heb ik diazepam gekregen om hem wat rustiger te maken voor en tijdens transport, want hij is zwaar gestresst. Hij is onderhuids gehecht, dus die hoeven niet verwijderd te worden. Als het er maandag goed uit ziet, mag na de controle de kap af. (lijkt mij heel snel als ik hem nu zo zie)

Ik vrees het ergste voor de toekomst. Over een week weet ik het pas zeker, maar ik heb er een slecht gevoel bij. We hopen op een fibroom (goedaardig), maar het zal gezien de uitlopers waarschijnlijk de kwaadaardige versie zijn. Dan hoor ik ook of ze alles hebben kunnen weghalen. De kans dat het terug komt is dan groot.

Hij ligt nu tussen het bed en de verwarming bij te komen. Ik ben al blij als ie zich een beetje rustig houd.

Eerst het weekend maar doorkomen….

Griezelige foto, je bent gewaarschuwd

UPDATE donderdag 21.00 uur:
Quib heeft zojuist een half portie speciaal eten op en daarna zijn waterbak bijna helemaal leeggedronken. Later vanavond krijgt ie de andere helft.

Ik mocht ook even aan zijn koppie kriebelen en er brak me toch een geknor los, alsof ie het de hele dag had opgehouden. Drie seconden nadat ik daarmee ophield begon ie weer te grommen, maar heel duidelijk tegen de kap.

Hij lijkt weer een petit peu meer op zichzelf 😀

UPDATE vrijdag:
Vannacht heeft ie ook geplast, dus weer een horde genomen.

Nu alleen nog het opgedroogde bloed bij de wond mogen verwijderen, maar dat staat ie helaas niet toe. Aan zijn buik zitten is ie trouwens nooit een fan van geweest.

Als alles goed blijft gaan mag maandag de kap af en mag ie zelf gaan poetsen.

UPDATE zondag:
Met Quib gaat het beter. De hele avond heeft ie gisteren voor de deur staan miauwen. Met kale zijkant, kale poot en modieuze kap wilde hij graag wat frisse lucht opsnuiven. En dat zou ik horen. Natuurlijk kreeg hij niet zijn zin. Uiteindelijk gaf ie het op en ging richting die verfoeide kattenbak om daar zijn eerste grote boodschap na de operatie te deponeren. Baasje was weer blij. :mrgreen:

Daarna besloot hij zich te gaan wassen. Hij had lak aan de kap. Net alsof dat ding niet om zijn kop zat, heeft hij zijn hele lijfje gewassen. Naast een klein stukje bibs en het puntje van zijn staart is in ieder geval de kap nu superschoon aan de binnenkant.

Hopelijk mag morgen na de controle de kap af. Dat maakt het voor hem stukken makkelijker.

UPDATE maandag:
Quib is door de DA gecontroleerd en hij mag zijn kappie straks af!! De wond ziet er nog beter dan verwacht uit, aldus de DA. Als ie weer in bijgekomen van het bezoek mag ik hem verlossen. :mrgreen:

Hij had bij zijn buik wel wat vocht onder zijn huid zitten, dus volgende week mag ie nog een keertje langskomen. Hopelijk is het vocht dan uit zichzelf verdwenen, want anders moet er een drain geplaatst worden en daar hebben we allebei geen zin in!  🙄

In ieder geval krijgt Quib volgende week wel een valiumpje extra, want één tablet bleek toch iets te weinig te zijn. Hij raakte wederom in paniek in zijn hok. Ik heb de rakker nog nooit zo zien trillen van angst op de tafel van de DA. Na zijn oude hok al aan diggelen te hebben geholpen, dreigde hij ook uit zijn nieuwe hok uit te breken.

Volgende week krijg ik dan ook de resultaten van het lab te horen.

13 gedachten over “Spanning

 1. Jemig Nien, dat is een jaap!!
  Ja joh, die kap vinden ze helemaal niks maar kijk gewoon naar de wond en de hechtingen, als jij denkt dat hij veilig af kan, dan pas doen!
  Een goed teken dat hij al weer gegeten heeft maar vooral gedronken!
  Ik blijf duimen!
  Geef hem maar een dikke kroel van mij en voor jou ook een knuf!
  Groetjes!

  Like

 2. [quote comment=”4516″]En…… hebben jullie kunnen slapen?[/quote]
  Zowaar, maar het baasje heeft nog niet genoeg gehad 😉

  [quote comment=”4517″]Jemig Nien, dat is een jaap!![/quote]Aangezien ik rekende op maximaal 10cm, nadat ik al wist dat de DA meer weg moest halen, schrok ik mij ook een hoedje toen de DA aan het tekenen was geslagen. Gelukkig wist ik wel wat ik moest verwachten daardoor toen ik iets later mijn (tijdelijke) ukkepuk terug kreeg.

  [quote comment=”4517″]Geef hem maar een dikke kroel van mij en voor jou ook een knuf!
  [/quote]Heerlijk zo’n knuf, en de kroel voor Quib is ook goedgekeurd
  :mrgreen:

  Like

 3. Jakkie bakkie, wat een JAAP ❗ Geen wonder dat kwibus er een slecht hummetje van heeft, die kap is al ellende numero uno, maar zo´n jaapje jeukt vast ook (nog) niet!! AUAUA..

  En dan nog voor jou, spannend wat de uitslag is, al ben ik bang met je, want het klinkt niet goed, zo´n verhaal met uitlopers enzo..

  Hoop dat het meevalt, intussen eerst maar hopen dat Quib zichzelf weer een beetje terugvindt!

  Sterkte, voor jullie allebei!

  Like

 4. Iiiiiiiiiiieeeee wat een grote wond 😥 logisch dat Quib aan het grommen was met zo`n lampenkap op, zou ik ook doen 😉

  Like

 5. Ik duim mee, arme kwieb, arme Nien, kun je wel een beetje slapen?

  Ik zou bijna denken dat je, stiekemweg, ook een halfje valium naar binnen schuift, met alle stress en zorgen!

  DUIMMMMMMM

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.