WoW > Gewicht

Het zal niemand verbazen dat nu het vervolg neerpen op mijn vorige bericht Spanning.

Eindelijk gaat het weer goed met mijn rakker, dat dacht ik tenminste. Nadat afgelopen maandag na de controle zijn kap af mocht, was ik blij. Hij was weer een beetje zichzelf. De wond heelt goed. Hij had alleen wat vocht onder de wond, maar dat kan nog eenvoudig weg gaan. Dat hoop ik dan ook maar.

Toen werd het avond en Quib begon als een bezetene te slingeren. Ik heb ’s nachts met hem zitten waken, want fatsoenlijk op vier poten staan was er niet bij. Ik was bang dat hij misschien een complicatie zou hebben en koorts had gekregen. Gelukkig zag ik de volgende ochtend wat verbetering en die zette door.

Quibje had een zware en langdurige reactie op diazepam wat ik hem had gegeven voor het transport naar de dierenarts (DA). Hij raakt namelijk zwaar in paniek. Het had 8 uur moeten werken, maar bij Quib begon het pas echt te werken na 12 uur en heeft daarna nog 24 uur doorgewerkt.

Ik was vandaag blij dat alles weer rustig was, zodat ook het baasje weer kon bijkomen van het slaapgebrek.

Totdat de DA belde. De uitslag  van het pathologielab is binnen. De tumor van Quib is niet in zijn geheel verwijderd. Op de snijvlakken was nog kwaadaardig weefsel te vinden. Het zit vergroeit in de buikspieren. De DA kon technisch ook niet meer weghalen. Zeer waarschijnlijk komt het dus snel terug.

De DA gaat met de oncoloog overleggen over de prognose en de mogelijkheden van behandeling.  Als dit buitenshuis moet gebeuren, dan is de beslissing snel genomen. Dan gun ik hem zijn laatste tijd zonder stress…..

Ik ben kapot door slaapgebrek en natuurlijk ook verdriet. Quib is mijn kattenkind en is bij mij gekomen toen ik voor het eerst echt op mezelf ging wonen. Twee weken geleden is hij 12 jaar geworden.

14 gedachten over “WoW > Gewicht

 1. Ohjee wat een verdriet allemaal…. ik herken t wel, heb zelf ook altijd al van die 4-voeters gehad sinds ik het huis uitging, zo’n kleine 30 jaar geleden… en tja als het onvermijdelijke dan daar is dan is dat heel erg zwaar!

  Ik wens je alle sterkte toe meis!

  Lieve groeten Melody

  Like

 2. Mooi geschreven, leef met je mee zelf een groot kattenliefhebber en ook voor mij zijn het mijn kinderen ik wens je heel veel sterkte de komende tijd

  Groetjes Joke

  Like

 3. Oh wat is dit akelig zeg. Hebben onze Puck twee jaar geleden in moeten laten slapen, maar wat een verdriet hebben we daar van gehad. Ik wil jou heel veel sterkte wensen en voor Quib een goede tijd en een zacht einde.

  Like

 4. oooooh, Nien,…..
  Wat erg voor je kattenkind en voor jou.
  Ik hoop zo voor jou op een wondertje…. dat je kattenkind bij je mag blijven….
  Geef Quib maar een dikke knuffel van mij.
  En probeer wat slaap in te halen, tussen alles door.
  Heel veel sterkte,
  liefs H

  Like

 5. Arme Nien,
  Ik kan me je verdriet helemaal voorstellen. Het idee afscheid moeten gaan nemen van je kattenkind is heel akelig.
  Ik hoop dat Quib nog een poosje bij je zal zijn.

  Like

 6. Och, Nien, ik was er (met jou) al een beetje bang voor..maar het blijft een schok en verdrietig, jouw maatje, verd***e

  Sterkte meissie, en nee, niet teveel gedoe meer voor jouw stoere quib, hoop dat jullie nog wel even van elkaar kunnen genieten en dat hij niet teveel pijn of last heeft!

  Like

 7. Oh…..lieve Nien….ik weet even niet wat ik hier mee aan moet. Ik leef je verdriet mee, geloof me!
  Het doet zo’n pijn, om dit te horen te krijgen over je kattenvriendje van de DA.
  Maar ik sta achter je wat betreft het uit huis behandelen, laat hem dan maar , als het moet, veilig bij jou inslapen.Z’n eigen plekje, zijn eigen vrouwtje en alle vertrouwde dingen, dat maakt het voor jullie beide wat meer te dragen! Maar zover is het nog niet meis, geniet nog van hem!
  Kus en knuf en een hele dikke kroel voor jou en Quib!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.