De Kat en de Handschoen (+ update)

Vandaag was de tweede controle na de operatie van Quibes. Natuurlijk wilde hij hier helemaal niet naartoe. De gezelligheid begon thuis al. Om bij de dierenarts (DA) te komen, moet je dat k****e-hok weer in. En daar had Quib geen zin in. Aan de baas had hij al lang gemerkt dat het weer zover was… Helaas de baas won en Quib was al snel onderweg naar de DA.

Na een half uurtje netjes afwachten (met een stille Quib, want anders komt de DA misschien wel eerder 😯 ) was het tijd om gecontroleerd te worden. Aangezien de DA wist dat er dit keer zeker geen diazepammetje bij kwam kijken, had hij de assistentie al voor die tijd geregeld. Ook de handschoenen waren onderdeel van het tenue. En dat was maar goed ook. Quibs imago was dusdanig soft geworden de laatste weken, dat hij besloot dit maar even recht te zetten.

Met geblaas, bijten, krabben, grommen, en nog van dat meer, liet meneer weten dat hij geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. Drie van de vier personen in de onderzoekskamer gingen achteruit. Zo nu en dan kon de DA dichtbij genoeg komen om de wond te inspecteren. Gelukkig duurde dat niet lang.

Hij vond het erg jammer dat hij me vorige week al slecht nieuws had moeten brengen, want verder is de wond van Quib beter geheeld dan hij zelf had gehoopt. Een prognose is er echter nog niet, want de oncoloog had hij nog niet kunnen bereiken. Daar gaat hij me later nog over bellen. Aan de ene kant wil ik het weten, en aan de andere kant….

Het goede nieuws van vandaag is vooral van direct belang voor Quib. Hij mag weer naar buiten! Wel beperkt, want de jas die hij nu draagt is niet op alle momenten warm genoeg. Hij is vanmiddag om 16.00 uur  naar buiten gegaan en, met enkele minuten binnen tussendoor, pas om 21.00 uur binnen gekomen. En toen ging de deur op slot voor vandaag aangezien de nachtelijke temperaturen te laag zijn. Was hij net niet meer de hele nacht aan het miauwen…. Ik ben bang dat hij nu weer weet hoe het moet :mrgreen:

UPDATE naar aanleiding gesprek tussen DA en oncoloog:
Ik heb de DA gesproken. Prognose is moeilijk te geven, maar hij had het over een jaar. Het is afhankelijk van hoe snel het achtergebleven weefsel gaat delen en hoe snel het deelde voor die tijd. Ik vroeg hem hoe groot het achtergeblevene deel van de tumor was. Dat stukje is microscopisch klein.

Natuurlijk is de tumor al een hele lange tijd aan het groeien geweest voordat ik hem ikon voelen. Ik moet het goed in de gaten houden. De tumor zal zeer waarschijnlijk weer naar buiten uitwijken en voelbaar zijn.

Als het een uitzaaiende tumor is, dan komt het vaak in de longen terecht. Ik moet dus ook goed opletten dat hij het niet benauwd gaat krijgen. Niet gezegd dat dit gaat gebeuren, want ze zaaien niet altijd uit.

Verder natuurlijk letten op de standaard dingen: verminderde eetlust, vermageren, vacht, enz….

Behandelopties (nou ja, opties…)
Bestralen: Dat kan alleen in Parijs, Wenen en Zurich. Vakantie is leuk, maar niet op die manier.
Chemo: 6 behandelingen, kans herstel 15-20%
Radicaal opereren: Nog meer spierweefsel weghalen, met veel kans op niet overleven operatie en pijn nadien. Ook dan kan het nog terugkomen.

We zijn het dus eens over de verdere stap: niet behandelen. Hij mag gewoon kat zijn voor de tijd die hij nu nog heeft. En misschien verbaast hij vriend en vijand, en is ie er nog langer.

Het baasje zat op hete kolen, want ik wist echt niet of ik wel een prognose wilde horen. Met mijn kattengeluk van tegenwoordig was ik bang dat ie ‘een maandje’ zou zeggen. We hopen dus op meer.

We leven met hoop en hoop doet leven.

11 gedachten over “De Kat en de Handschoen (+ update)

 1. Ben benieuwd wat de DA te vertellen heeft als hij je belt. Fijn dat Quib weer naar buiten mag 😉

  Fijne dinsdag
  Toedeloe -X-

  Like

 2. Meisje ik zou je in mijn armen willen nemen en de zorgen willen wegnemen maar ik vrees dat ik als ik dat bij jou doe mijn gezicht op een dusdanige plek komt vast te zitten dat ik dat dan weer vergeet… De doelstelling om je in mijn armen te nemen… 😉

  Ik ben er zo als je wilt…

  Like

 3. [quote comment=”4544″]Ik moest wel lachen hoe je de gang van zaken bij de dierenarts beschreef. Zag het helemaal voor me.[/quote]Ik ook… Oh nee, ik was erbij 😆 (sorry, beetje melig)

  Quib’s vachtje komt razendsnel terug! :mrgreen:

  Like

 4. Niet leuk om te horen dat de prognose nog ongeveer een jaar is. Maar in ieder geval kan je nog een poosje genieten van zijn gezelschap.

  Ik moest wel lachen hoe je de gang van zaken bij de dierenarts beschreef. Zag het helemaal voor me.

  Like

 5. Nien, ik zag het helemaal voor me, het geworstel bij de DA.,…..haha…. Blitz ( mijn rooie ) is dan wel oud maar heeft nog steeds een geduchte reputatie op het gebied van de DA.!!
  Fijn , dat Quib weer wat uurtjes naar buiten kan. En de uitslag was niet prettig maar toch geeft het hoop op misschien nog wel langer dan een jaar, je weet het nooit! Katten zijn nu eenmaal onbegrijpelijk, in alles!
  Groetjes en een fijn (hopelijk droog ) weekend en knuffie voor Quib!

  Like

 6. Off topic, ik ben heel blij dat ik de prikdag verandert heb 😉
  Vandaag ook weer Avonex besteld, dus de 1e maand prikken zit er weer op.

  Toedeloe -X-

  Like

 7. Zoals je zegt, Nien, misschien verrast ie iedereen en gaat ie dik over dat jaar heen. Het is goed om te blijven hopen. Veel sterkte met Quibje. Ik hoop van harte dat het hem goed gaat.

  Like

 8. Hey,

  Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen, en dat alles verwijderd zal zijn.

  En dat je nog heel lang van Quib zult kunnen genieten.

  Groetjes Jeannette

  Like

 9. [quote post=”485″]en dat alles verwijderd zal zijn[/quote]
  Dat gaat niet meer lukken. Het lab heeft aangetoond dat er nog steeds wat zit.

  Like

 10. Hoi Nien en maatje Quib, niets te melden, ik wilde jullie alleen een lekker weekend wensen.
  Zeker voor Quibje, lekker wat langer buiten en genieten in het zonnetje en op ontdekkingsreis in de natuur en achter de kikkertjes enz. aan!
  En jij Nien, lekker rustig in de tuin van het weertje genieten en even alle zorgen in een hoekje plaatsen!
  Lieve groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.