WoW > Stiefmoeder

Eén van mijn favoriete sprookjes allertijden. Assepoester die door haar boze stiefmoei veroordeeld werd tot opruimen en door de goede fee werd omgetoverd in de geheimzinnige beauty op het ‘kies-een-vrouw’-feest van de prins.

Maar wat als de boze stiefmoei niet boos was…

Assepoester kreeg een nieuwe stiefmoeder toen haar vader hertrouwde. Een hele lieve vrouw, die haar steunde toen haar vader plotseling overleed. Haar stiefmoeder ving haar op als een eigen dochter en ook haar stiefzussen accepteerden haar als echte zus.

Toen de koning en koningin besloten dat het tijd werd dat de prins maar eens moest gaan trouwen, werd besloten alle beschikbare vrouwen uit te nodigen voor een feest. Die avond moest de prins kiezen welk van die vrouwen zijn vrouw zou worden.

Ook Assepoester en haar zussen werden uitgenodigd. Op de avond van het feest kleedde zij zich in de mooiste japonnen die zij in de kast hadden hangen en vertrokken in de koets richting het kasteel.

Op het feest waren wel honderd dames aanwezig. De een zag er nog mooier uit dan de ander. De prins kon maar niet kiezen. Hij zag door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. Hij wou dat er nu een geheimzinnige beauty van de trap af zou komen die hem de adem benam, maar iedereen was al aanwezig…

De klok sloeg. Twaalf keer. Het feest liep ten einde. De prins overtuigde zijn ouders dat hij meer tijd nodig had, want zoveel mooie dames, dat kon gewoon niet in één avond. De koning besloot dat hij wel alle genodigden zelf moest bedanken voor hun komst.

Assepoester, haar stiefmoeder en stiefzussen gingen ook weer richting huis. Bij de deur zagen zij de knappe prins staan om afscheid te nemen. Assepoester werd even door iets afgeleid en… struikelde op de trap.

De prins snelde haar tegemoet om haar te helpen. Op dat moment keken ze elkaar in de ogen en de magie was daar. Zowel Assepoester als de prins wisten het….


De Spelregels Doe ook mee!

4 gedachten over “WoW > Stiefmoeder

  1. Dag lieve Nien, dank je wel voor je hele lieve reactie, zat er bij te blozen;-)

    Jouw W-0-W is prachtig, hoe simpel had het sprookje zo mooi kunnen zijn voordat het zo toverachtig gelukkig toch nog goed kwam met ons Asse poesje….

    Hoe gaat het verder met je?

    Liefs Melody

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.