WoW > Religie

Opgevoed met de Rooms-Katholieke kerk, maar inmiddels het geloof grotendeels in de ban gedaan, vraag ik me vaak af waarom religie toch zulke verschrikkelijke gevolgen kan hebben. Dáár is oorlog, dáár zijn aanslagen, en om de hoek wordt een moord gepleegd en dat allemaal uit monde van de religie. Respect hebben voor de mening van anderen en de ander in zijn waarde laten schieten er vaak bij in.

Wat is het dan heerlijk om eigenlijk niet over religie na te hoeven denken. Geen God, geen Allah, geen Jahweh, wel de WoW. Geen Bijbel, Koran of Thora die verkeerd begrepen kan worden. Nee, ik ben één zoals die velen die denken dat er best wat is, maar wat? Dat blijft natuurlijk de vraag.

Ondertussen hul ik mij in ketterige versierselen, die ook de huizen van velen gelovigen versieren. De goedgevulde kerstboom met zijn mooie lichtjes, de krans met lampjes voor het raam en nog wat andere glimmende ornamentjes in mijn woonkamer. ‘s Avonds gezellig de kaarsjes aan. Ja, de kerstsfeer zit er hier in huis goed in.

Kerst draait bij ons dan ook niet om religie en het kindje Jezus, maar om samen te zijn met de mensen die je liefhebt. Wel in dat ketterige… euh… kersterige sfeertje natuurlijk, met gezellig samen eten, praten en een borreltje (voor mij alcohol-vrij :angel: ) We doen niet meer aan cadeautjes, alleen aan sfeer en gezelligheid. Geen onderscheid op basis van wat dan ook.

Ik wens iedereen een hele fijne Kerst!


De Spelregels Doe ook mee!

5 gedachten over “WoW > Religie

  1. Je neemt me de woorden uit de mond,manlief heeft een uitdrukking…het gaat in de wereld om 3 dingen,de 3 K’s nee niet K3 maar K**,Kerk,Kapitaal en in welke volgorde mag je dan zelf bepalen.mooie wow weer 😳 en wens je fijne dagen en een goed 2010.groetjes Dieneke

    Like

  2. In de ban zit het bij mij nog niet helemaal maar wel grotendeels…. je hebt zó gelijk!!!
    Prachtige WOW weer in een prachtige ketterse, oeps nee, kerstige, layout! 😉

    Liefs Melody

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.