WoW > Stem

Kieskompas gelanceerd
ARNHEM – Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Arnhem met het Kieskompas aan de slag. Deze hulp bij het bepalen van de stem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart is vandaag op internet gelanceerd tijdens een politiek jongerendebat in het Bruishuis in Malburgen.

Dat stond gisteren op de voorpagina van de Arnhemse Koerier. En dat is met de verkiezingen op het oog dan ook best prettig. Zeker als je nog geen idee hebt op wie je wil gaan stemmen. Ik weet namelijk wel op wie ik niet wil stemmen, maar op wie wel, da’s altijd een uitdaging.

Bij landelijke verkiezingen staan de partijen veel meer in ‘the picture’ dan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Je kan dan toch wel redelijk inschatten wiens standpunten het meest overeenkomen die van jezelf. In veel gemeenten echter zijn er ook kleine partijen, die geen groot publiciteitsbudget hebben. En misschien wel meer voor mij kunnen betekenen.

Nou denken sommigen dat je net zo goed niet kan gaan stemmen, want al die partijen zijn toch één pot nat en als ze mogen regeren, dan maken ze er toch een zooitje van. Misschien lijkt dat laatste wel zo, maar zonder mijn stem wordt het zeker niet anders. Stemmen is een recht en, wat mij betreft, een plicht.

Ik ga me zo dus maar eens storten op het kieskompas van onze gemeente. Misschien krijg ik dan enig idee van wie wat te bieden heeft.

Ik ga stemmen op 3 maart. Wat doe jij?


De Spelregels Doe ook mee!

10 gedachten over “WoW > Stem

 1. 🙂 Zeker te weten stemmen,hier staat elke week een vraag van een inwoner centraal en daar moeten de partijen elk een antwoord op geven.Héél dicht bij huis dingen en belangrijk omdat je er vaak mee te maken hebt.Landelijk stem ik heel anders.Goeie wow Nien.ps heb je gezien van die operatie voor ms patienten?

  Like

  • De kans is groot dat mijn keuze hier ook niet gelijk is aan die van de landelijke partij. Ik weet niet eens meer op wie ik gestemd heb de vorige keer, maar het was geen nationale partij.

   Ik heb die aflevering van EénVandaag inderdaad gezien. Ik was inmiddels al op de hoogte van de kunsten van dr. Zamboni. Maar ik ben altijd sceptisch in het begin. Er zijn zoveel ‘doorbraken’ geweest de afgelopen jaren. Wil eerst meer uitslagen zien van wetenschappelijk onderzoek. Ik ken in ieder geval een heleboel hoopvolle mensen. Als het werkt is het prachtig, maar ik wil niet hopen op weer een doorbraak van niets.

   Like

 2. ik ga zeker stemmen, dat ben je wel verplicht als je in een democratie woont.
  dat recht heb je en dan moet je er ook gebruik van maken.
  maar op wie? dat weet ik nog nie! (rijmt) 😉

  Like

 3. Bij de landelijke verkiezingen weet ik altijd gelijk hoe of wat… bij de gemeente vind ik het altijd wat lastiger… vooral omdat ik nog maar 4,5 jaar hier woon… maar inderdaad een zelfde onderwerp, maar dat geeft niet, de mijne was totaal fictief… 😉

  Like

 4. Iedereen die het recht heeft zou zich verplicht moeten voelen te gaan stemmen… maar wel graag nadat je je een beetje in de materie verdiept hebt. Zoals met zo’n kieskompas!

  Like

  • Dat is denk ik ook heel belangrijk. Veel mensen stemmen helaas op een partij waar hun ouders al voor stemden, omdat dat zo ‘is’. Terwijl hun mening misschien wel haaks op die van de betreffende partij staat….

   Op dit moment eerst maar eens zien of de gemeenteraadsverkiezingen de enige verkiezingen zijn dit jaar :cold: , want het wordt spannend in Den Haag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.