Spammed Ham

Vrijwel iedereen die een e-mail adres heeft, weet wat spam is. Behalve ingeblikt vlees is het ook een vaak stortvloed aan vervelende mailtjes die voornamelijk creatieve apothekers en activiteitenbegeleiders promoten. En dit soort berichtjes krijg je niet alleen via de mail binnen, maar ook via de reactiepagina’s van bijvoorbeeld je weblog.

Naast spam is er ook zoiets als ham. Ham zijn juist de goede reacties. En of je nou vegetariër bent of niet, deze wil je hebben! De berichten van je familie, vrienden en overige kennissen vallen hieronder. Nou ja, ook niet altijd, want al die Forward-mailtjes die ik krijg, gooi ik met alle liefde in de prullenbak! Ben ook niet bijgelovig genoeg om het ergste te verwachten als ik de dreigende teksten niet doorstuur naar 10 van mijn Closest and Dearest.

Helaas wordt ik op dit moment via mijn weblog bestookt met spam. Een nieuw soort spam. En wat de spammers er aan hebben? Wat gebeurt er dan? Oude reacties van jullie, de hammers dus, worden gekopieerd en geplakt door de spammers. Niets meer en niets minder. Geen links naar de apothekers of de activiteitenbegeleiders. Ja, ik dacht even te denken dat ze wilden dat ik klikte op de link die ze achterlaten bij het invullen van hun gegevens… Maar nee, die verwijst naar een leeg weblog. Op die pagina’s staat alleen maar een titel. Wel hebben ze op die titel na, allemaal exact hetzelfde uiterlijk.

Ene, waarschijnlijk niet bestaande Tony (of Simon, Dave, Richard, Bill, enz…) feliciteert me vorige week alsnog met het onverwachte feestje van Quib, die zoals jullie weten al lang vrij en vrolijk rondhuppelt op de eeuwige veldjes. Om het nog mooier te maken kopiëren ze gewoon een naam mee als die toevallig in het bericht stond. Zo val je natuurlijk nog harder door de mand.

 

Het raadsel blijft, en ik blijk niet de enige te zijn die deze spammed ham binnen krijgt. Ik mag blijkbaar nog wel blij zijn met de verhouding dat 34.95% gelukkig nog steeds ham is. Hopelijk behoud ik zo veel mogelijk blauw in mijn taartje hierboven.

Slim noem ik deze spammers dus niet. Vervelend, ja dat dus wel…. Hopelijk wordt de spam detector snel wat verbeterd om deze dommerds eruit te filteren!

8 gedachten over “Spammed Ham

 1. Ow, wat vervelend.
  Sinds mijn weblog niet meer op google te vinden is heb ik eigenlijk geen last meer van spam. (afkloppen) Maar op mijn vorige was het ook constant, zwaar vervelend!
  Hoop dat je er snel vanaf bent, op de één of andere manier!

  Like

 2. Pingback: Tweets that mention NienOnline.com – Mijn Mond – Spammed Ham -- Topsy.com

 3. Hoi,

  Geloof niet dat ik dit al tegen gekomen ben.

  Wat ik wél heb is dat er wilt vreemden toegevoegd willen worden in mijn mess.

  1x heb ik dit toegestaan en toen kreeg ik zulke rare berichten dat ik ze onmiddelijk weer verwijderd heb.

  Engelstalige mails gooi ik er ook onmiddelijk uit, mijn engels is niet zo goed en bovendien iedereen die ik ken is nederlands dus hoeft niet in het engels te schrijven.

  Ze zullen steeds iets nieuws uitvinden ben ik bang, maar lastig is het wel.

  Tot over 10 dagen 😉

  Like

 4. Ham is vies, vind ik ik 😉
  Maar verder heb ik er nog helemaal geen last van, scheelt dat mijn blog om prive redenen ook niet via google enzo vindbaar is, denk en hoop ik!

  Hopelijk ben je er snel vanaf!

  Liefs

  Like

  • Als ik hem nog niet kende, dan had ik hem nu wel gekend. Mr. Ferry heeft hem hierboven al geplaatst 😉 Maar die is inderdaad errug leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.