Ukkepukken ~ In ons nieuwe huis

Socks en Freckles vermaken zich hier opperbest. Ze wennen supersnel aan nieuwe geluiden en hun nieuwe omgeving. Tot nu toe wist alleen het geluid van de blender ze onder de kast te jagen. En spinnen dat ze kunnen! Freckles wilde de eerste twee dagen niet spinnen, wat denk je wel! Maar nu spint hij net zo hard met broertje Socks mee. Gisteren voor het slapen gaan zelfs in koor! En ik kan je vertellen dat dát een ultiem geluid is!

De ukkepukken hadden ook een kadootje voor me meegenomen, nestvlooitjes. Maandag hebben ze dus ook kennis gemaakt met vlooiendruppeltjes. En het lijkt erop dat het probleem daarmee een stuk minder is geworden. Vond ik er maandag nog 5, gisteren niet één. Ik zal ze zo nog eens kammen en kijken of het probleem tot het verleden behoort.

Wat zeker tot het verleden behoort is het onzindelijk zijn. Ik heb welgeteld één plasje gevonden en dat was op maandag. Nu gaan ze braaf op de bak. De bak met Catsan is inmiddels favoriet geworden, want dat graaft toch een stuk lekkerder dan de houtkorrels. Al wordt die bak ook nog gebruikt en dan vooral om te plassen.

Freckles is een tikkie aan de dunne. Ik weet niet hoelang dit al speelt. Ik geef hetzelfde voer als wat hij eerder kreeg. Maar misschien ligt het aan de Whiskas natvoer. Daarom wordt er vanaf vandaag geen natvoer meer gegeven en schakelen we langzaam over naar een ander merk droge brokjes. Hij is gelukkig wel heel actief, drinkt en eet genoeg, is zeker niet uitgedroogd en oogt net zo happy als zijn grote broer.

En dan hebben we de foto’s nog:

 

Met het baasje gaat alles trouwens erg goed. Ze is alleen een beetje moe, maar hoe zou dat nou komen?

4 gedachten over “Ukkepukken ~ In ons nieuwe huis

  1. Nu maar hopen dat na het bezoek de dierendok de buikloop van kereltje freckles snel onder controle is. In elk geval erg prettig dat de nestvlooien naar een andere wereld lijken te zijn geholpen!

    Heerlijk hoe dat jonge spul tijdens het spelen gewoon ter plekke in slaap kan donderen en dan Freckles op de krabpaal met dat pootje zo bungelen. Zo schattig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.