Ukkenupdate en een beetje meer!

Inmiddels zijn de ‘ukkepukken’ alweer ruim 8 maanden oud. Ze zijn nog steeds aan het groeien, maar gelukkig wel een stuk langzamer. Echt ‘ukken’ mogen ze niet genoemd worden, ik kan ze beter omdopen tot ‘kanjers’! Freckles kan niet meer op de keukenweegschaal, want die gaat tot 5 kilo en ‘ERR’ geeft dan aan dat meneer daar nu toch echt boven zit. Broerlief zit er nog net onder, maar ook dat zal niet lang meer duren.Freckles lijkt niet geleden te hebben onder zijn “Ik eet de balletjespootjes van de speelgoedmuis op, want die kunnen echt net door mijn strotje!” Ik heb meneer goed in de gaten gehouden, maar alles bleek volledig normaal te blijven werken.

Vorige week zijn ze voor het eerst een nachtje alleen geweest. De buurvrouw heeft opgepast. Ondertussen was deze dame aan het kijken hoe het met hun zusje Maggie ging. En wat is ze klein vergeleken met deze kerels! Het zou zo maar eens tot anderhalve kilo kunnen schelen! Wel grappig om te zien dat haar karaktertje weer heel verschillend is dan die van de mannen, die onderling ook al zeer verschillen.

Kijk alleen maar naar hun speelgedrag. Ook al kijkt Socks heel vaak boos, hij zal zijn nagels niet gebruiken bij de baas. Dat mijn vinger nu behoorlijk voorzien is van krassen en gaatjes is geheel te danken aan broer Freckles. Die speelt met alle goede bedoelingen, maar heeft gewoon niet door dat de huid van het baasje er toch beduidend goed tegen kan. Het baasje helaas heeft er wel een paar daagjes last van, want het zit natuurlijk op de verkeerde plaats.

Maar dat honderd keer liever dan de kaakpijn die ik verwacht te krijgen na het tandartsbezoek aanstaande dinsdag. Als het net zo lekker gaat als de vorige keer (5x verdoving en nog te gevoelig) dan wordt de behandeling zelf ook niet leuk. Daar ben ik ben ik dan wel een pietsie bang voor. De kaakpijn wordt veroorzaakt door het overbelasten van de kaak en het gefrunnik in de mond. In de laatste jaren is dit voor mij een opvallend verschijnsel geworden. Vorige keer, na het extreme gefrunnik, had ik maar liefst twee weken lang last van mijn kaak. En kaakpijn voelt bijna hetzelfde als kiespijn, maar dan net even anders als je weet waar je op moet letten.

En note-to-self: Ik moet een afspraak maken voor de APK. Van de auto en eigenlijk ook voor mezelf…. Maar de auto moet eerst!

3 gedachten over “Ukkenupdate en een beetje meer!

 1. Ik heb gemiddeld 2-3 per jaar last van kaak/kies pijn. Dacht ik, maar het bleek met het MonSter te maken te hebben 😐 het bleek trigeminusneuralgie te zijn en dat lijkt verdomd veel op kaak/kies pijn.

  Fijne dag vandaag
  Liefs -X-

  Like

  • Het zal me niet verbazen als dat de officiële naam is voor mijn kaakpijn. Bij mij uitgelokt door overbelasting. Al heb ik het in het verleden ook spontaan gehad. Denkend dat ik toen kiespijn had, bij de tandarts op de stoel. Maar zij kon niets vinden. En dat meerdere keren.

   Zoals al eerder gezegd kan ik het nu herkennen en wacht ik het (min of meer) rustig af! 😦

   In ieder geval maakt het dat ik nog minder ‘zin’ in een bezoekje aan de tandarts heb….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.