De Uitdaging: De laatste sigaret

Het is half negen en voor mij ligt mijn laatste sigaret. De sigaret waarmee ik afscheid neem van het roker zijn.

Oude pakjes, hulzen en tabak liggen in de prullenbak. Oude aanstekers zijn uitgezocht en de werkende liggen nu bij de kaarsjes waar ze nog diens mogen doen. Ergens moet ik er nog meer hebben, maar waar?

In ieder geval kijkt die laatste sigaret me nu aan. Wanneer mag ik hem hebben? Ik had hem na het avondeten mogen roken. Ik heb echter zo’n ‘maar dan is het voorbij’-gevoel… Dat is uiteindelijk dan ook de bedoeling, maar het is een afsluiting van minimaal 22 jaar roken. En dan komt opeens deze 31ste maart langs, de dag waarop ik de laatste rook en vanaf morgen, de dag van de grappen en de dag waarop weinigen me zullen geloven, zeg dat ik een niet-roker ben… Nou ja… een EX-roker! Ik zal er ongetwijfeld nog wel moeite mee hebben, maar dat moet ik op een andere manier oplossen!

Maar het gaat lukken, want vandaag heb ik er nog geen gerookt. En het kost me minder moeite dan ik had gedacht. Alleen heb ik wel de neiging om te gaan snoepen. Smaakjes in mijn mond krijgen. Aangezien de NiQuitin gewoon smerig is en dus alleen in nicotine-noodgevallen zal worden genomen, komt het neer op ouderwetse, ongezonde zuurtjes en ander sabbelgoed… Oppassen dus, want ik wil mijn kleren echt wel blijven passen…

Update 21:01 uur :

Hij is op…

6 gedachten over “De Uitdaging: De laatste sigaret

 1. Pingback: De Uitdaging: Tot Nu Toe | NienOnline.com – Mijn Mond

 2. Ohhh wat knap meis 🙂 Ik wil er ook vanaf! En ik denk dat ik het op dezelfde manier als jij gaat doen. Want de coldturkeymethode werkt niet meer voor mij. in 2000 ook 9 maanden gestopt (coldturkey) helaas weer begonnen, toen ik aan het stappen was.

  Maar ik weet uit ervaring dat stoppen ook voor slapeloze nachten zorgt en nu ik MS heb (in 2000 had ik dat nog niet), kan ik dat er echt niet bij hebben.

  Liefs (nog roker) Vonnie -X-

  Like

 3. Nou ja, ik redeneer zo: Alle stoppen-met-roken sites melden dat je het best kan stoppen met behulp van een nicotinevervanger en ondersteuning door begeleiding. Nou laat ik dat laatste achterwege, want dat vind ik juist een lastig puntje. Het deel moeten nemen aan…

  Maar al die pleisters en dergelijke moet je later ook weer afbouwen. Mijn redenatie is dan ook dat als je minder rookt, je ook al minder binnen krijgt. Ik heb het schema dan ook wel strak gehanteerd. Roken! Of ik wilde of niet, want die receptortjes moesten op een bepaald niveau blijven zitten.

  Ik ben wel bang dat het stoppen voor mij voorbij is op het moment dat ik één trekje zou nemen. Dus ik moet die krengen echt niet meer aanraken.

  Uiteindelijk zijn het bij mij drie nachten geweest waarbij ik problemen had met slapen. Het ‘inhalen’ van de verloren slaap duurde wat langer. Ik heb alleen wel het idee dat ik nu meer energie heb, want voor de MS wel een plus punt is…

  Rook je veel?

  Like

  • Ik rook net zoveel, als jij deed. Althans ik rook Marlboro en daar zitten er 19 van in. Dus 19 peuken per dag 😐
   Ik wil het proberen zonder vervangers. Gewoon een peuk per dag minder

   Like

 4. Ik rook net zoveel, als jij deed. Althans ik rook Marlboro en daar zitten er 19 van in. Dus 19 peuken per dag

  Het raadsel van ‘het pakje per dag’ is altijd hoe groot is het pakje! Voordeel: je bent 6 dagen eerder klaar met het schema!

  Like

 5. Pingback: De Uitdaging: Tot Nu Toe | NienOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.