De Uitdaging: 742 sigaretten

Op dag 16 van april, 16 dagen niets gerookt en 5 weken na aanvang van mijn stopplan ben ik 742 niet gerookte sigaretten verder, da’s 39 pakjes en een heleboel centjes, gaat het nog steeds goed. 😀

“Ik wil, ik wil” schiet me nog regelmatig door het hoofd hoor, don’t get me wrong, maar het wordt wel makkelijker. De trek van de ochtend is weg. Alleen die van de avond is hardnekkig, zo net na het eten…

En ik ben benieuwd hoe ik het trek (beetje foute woordspeling) als ik in een echte rokersruimte treed… Ik zal zeker een pakje sigaretten invliegen, maar de trek (daar is ie weer) wordt stukken heftiger denk ik.

Maar verder bevalt het me vooralsnog als niet-roker! Als ik nu ook nog kan vergeten hoe lekker ik het vond om te roken, dan ben ik klaar! 😳

12 gedachten over “De Uitdaging: 742 sigaretten

 1. Trots op jou, Nien!
  ben zelf in april 9 jaar geleden gestopt. En ik moet je bekennen dat er nog steeds wel momenten zijn dat ik zin heb. In het begin vooral op de stress-momenten, maar inmiddels juist meer op de gezellige momenten.

  Het duurt steeds korter, soms is het alleen een vlaag van een gedachte en ook maanden niet hoor!

  Zet ‘m op, het is voor iedereen anders, en als ik het zo hoor is deze manier voor jou de juiste!

  Lfs, Lies

  Like

  • Ik ben ook trots op je! Voor mij is het in oktober alweer 9 jaar geleden dat mijn laatste peuk in rook op ging.

   Die na het eten vond ik ook het lastigst de eerste. Dat is echt zo’n momentje. Net als Lies heb ik zelfs nu soms nog ‘trekmomentjes’ soms bij stress, hoewel dan suiker een prima (en evengoed slechte) vervanger lijkt te zijn 😉 .

   Het is nu inderdaad meer op de gezellige moment, zoals gisteravond. Met een hele zooi meiden de hort op geweest, laat gemaakt, brak van staan en slecht zitten en dan nog even buiten na kleppen voor iedereen weer haars weegs gaat.

   Gelukkig liepen we op dat moment richting auto’s en had ik letterlijk mijn handen vol aan mijn krukken :satisfie:

   De nicotinedrang schijnt na 3 dagen uit je systeem te zijn, maar het zijn de gewoontes die met het roken samen gingen, die het lastigst zijn was mijn ervaring.

   Like

   • ik had ook ineens overal tijd over! haha, overal zat schijnbaar tijd voor sigaretjes ingebouwd. De planten kregen toen ineens weer vaak water! Je mot wat. 😉

    Like

 2. Koele meiden hoor! Allebei al 9 jaar gestopt! Dat hoop ik in 2020 dus ook te roepen!

  ik had ook ineens overal tijd over! haha, overal zat schijnbaar tijd voor sigaretjes ingebouwd. De planten kregen toen ineens weer vaak water! Je mot wat.

  Lachen! Moet ook toegeven dat sommige zaken nu inderdaad wat meer aandacht krijgen als daarvoor. Maar ik heb dan ook tot nu toe 62 uur en een kwartier bespaard! En daar zijn de plantjes (en mijn waterrekening) dan weer niet blij mee 😛

  Stressmomentjes…. Ja die ben ik ook al tegengekomen! Gelukkig heb ik niets in huis, dat maakt het wel makkelijk hoor. Daarstraks kreeg ik de post van de SVB met een salarisstrook waar voor de 3de keer op rij een fout op staat en dan zou ik graag…. Maar ik ben naar de supermarkt gegaan om kattenbakspul te halen. Ik zie dan die peukenbalie, maar mij enige gedachte is dat ik daar niet meer langs hoef. Het voelt heel vrij! =) Zelfs met die frustratie daarvoor!

  Like

 3. Tsja Nien, good for you!!!

  Ik was eergisteren op mijn 12 weken grens. Ik was begonnen met stoppen met champix., maar daar moest ik na 1,5 strip mee stoppen omdat ik aan alle kanten korsten en zweren kreeg. Maar toen had ik ook al meer dan een week niet gerookt dus ik dacht: geen zin meer an!
  En tot op heden werkt dat nog steeds. 🙂 (blij om!)

  (en ik trek me niks aan van wat anderen zeggen: er zijn zoveel mensen die zeggen dat ze het in een keer hebben gedaan, maar uit onderzoek is gebleken dat cold turkey stoppen slechts in 3% van de gevallen volgehouden wordt! )

  Je bent hoe dan ook fantastisch bezig en op welke manier dat is interesseert niet, als JIJ er maar jouw manier van hebt kunnen maken!!!!

  -x-

  Like

  • Ik was eergisteren op mijn 12 weken grens.

   Jij dan ook gefeliciteerd, en dat voor de tweede keer vandaag 😛 Da’s inderdaad prachtig en hoe maakt zeker geen bal uit!!! Ik had de niQuitinnetjes hier liggen en van de week nam ik er ééntje na een paar dagen zonder en toen werd me duidelijk dat het mét stukken lastiger was dan zonder. Mijn receptordingetjes werden namelijk weer gekieteld en die moeten juist in diepe rust raken! Die dingen, die ik sowieso al vies vond, liggen hier dus nu op tafel te niksen.

   PS. Rond mijn verjaardag zit ik ook op de 12 weken grens 😉

   Like

   • Nog meer reden voor n feestje!

    Ik merk wel steeds, als je er zelf niet zo’n ophef van maakt, dat anderen het ook niet doen, dus dan wordt dat “eraan denken” vanzelf minder!

    En ow wat zullen wij straks gezond zijn met zijn allen!

    x

    Like

 4. Lieve allemaal,

  Dank voor al jullie positieve en ondersteunende reacties. Helemaal top! 😀

  Liefs,
  Nien

  Besparing:
  772 sigaretten

  40,6 pakjes

  € 134,06

  64:18 uur

  Like

 5. Pingback: De Uitdaging: Tot Nu Toe | NienOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.