Speculaascake

image

Gisteren heb ik een heerlijke cake gebakken! Ik dacht met zicht op 5 december maar eens in Sinterklaassferen te blijven. Een heerlijke  Vanille-Speculaascake!
Maar nog nooit gedaan, dus een uitdaging. Zeker zonder recept. Basisrecept was wel bekend, dus ietwat aangepast.

Men neme:

  • 200gr zachte roomboter
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 150gr suiker
  • 50gr bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • Zakje vanillesuiker of half flesje vanille-flavour (Lidl)
  • Eetlepel speculaaskruiden

Je mixt 100gr zachte boter met 100gr suiker tot smeuïge massa.  Voeg dan 2 eieren één voor één toe. Vervolgens voeg je 100gr bloem toe (in stapjes). Dit is de vanille-mix.

Vervolgens mix je in een tweede kom 100gr gram boter met 50gr bruine basterdsuiker en 50 gram gewone suiker. Als dit ook een smeuïge massa heeft voeg je 2 eieren toe, weer één voor één. Voeg de speculaaskruiden toe. Daarna in stapjes de bloem toevoegen en mixen tot het een gladde mix is.

In een ingevet cakeblik doe je eerst het speculaasmengsel (beetje gelijk afstrijken) en vervolgens het vanillemengsel. Ook netjes gelijk verdeeld! Nu gaat het blik 60 tot 75 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Even checken met een saté prikker of de cake gaar is na 60 min.  De prikker moet schoon zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.