Hittegolf

Nou, eigenlijk twee hittengolven. Er zat een zaterdag tussen. Landelijk, maar niet in Brabant. De langste hittengolf die ik ooit heb meegemaakt.

De droogte in de natuur is ook enorm. Gelukkig is het drinkwater niet in gevaar… Nog niet in ieder geval. Gelukkig is het einde van de hittegolf in zicht. Vanaf woensdag vallen er (hopelijk, want van de andere zag ik noppes) buien om verkoeling te brengen.

Zelfs met airco zijn de temperaturen opgelopen tot 27 graden in huis. Buitenshuis was het tegen 38 graden. Ik ben binnen gebleven. Inmiddels duurt de hittegolf al 21 dagen. Het wordt in ieder geval een record,want het oude record uit ’76 is inmiddels verbroken. Een ernstiger record is de droogte. Ik heb het landschap nog nooit zo dor gezien.

De MS moppert met dit weer. Ik voel me met vlagen een COPDer. Dan kom ik lucht tekort. Verder moe, moe, moe… No fun. Het huis is na weken aan een flinke poetsbeurt toe, maar ik weet niet hoe ik me ertoe moet zetten. Geen energie. Af en toe een gloeiende borstkas. Da’s nieuw, maar houdt niet aan.

Het devies aankijken en vuil negeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.