Van geen naar twee

En zo heb je eigenlijk nooit schubs meer, al 8 jaar schubvrij, en zo heb je er twee binnen 5 maanden. Begin februari was daar opeens een nieuwe oogzenuwontsteking en half juni was daar het wattengevoel onder mijn voeten. Ik was net in de MRI geweest en nu heb ik een date voor een volgende. Wel even uitgesteld omdat daar na de vakantie ook nog een coronatestje tussendoor kwam. Dat blijkt alleen een keelontsteking te zijn.

Maar hoe ga je van geen naar twee… Al sla je me dood! (Niet doen!) Ik weet wel dat de tweede waarschijnlijk door stress is uitgelokt. Slecht slapen zet je immuunsysteem in de verkeerde stand en als dat maar lang genoeg duurt gaat het fout.

Medicatie

In ieder geval moet de tweede MRI uitwijzen of er opeens een hoop activiteit is en of medicatie dan een optie is. Tecfidera of Aubagio wordt het dan. Dat zijn medicaties die min of meer gelijkwaardig zijn aan wat ik eerder gespoten heb. Alleen nu in pilvorm.

Ik zie er tegenop om te gaan starten, want ik heb het 8 jaar zonder beter gedaan. Nog even de beslissing uitstellen, want het voelt als beslissen tussen twee kwaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.