Jikes, een MRI!

Nadat ik in februari een oogzenuwontsteking heb gekregen, had ik de eerste MRI al te pakken. En nu ik wederom een schub heb, dit keer qua gevoel in de benen, mag ik weer door de MRI en dit keer een langere MRI! Mijn hoofd en ruggengraat zijn aan de beurt.

MRI

Ik had nooit problemen om een MRI te ondergaan. Maar dat is helaas veranderd. Nadat ik gehoord had dat er opnieuw een MRI nodig was, kreeg ik ook last van mijn gedachten. Ik krijg paniekaanvallen. En ik was me opeens bewust van het feit dat ik claustrofobie had. De vorige keer had ik ook al een Oxazepam gekregen, maar die had niet helemaal het gewenste effect. En dat maakt het er nu niet makkelijker op, want hoe ging ik dit doorstaan?

Ik kon er wel omheen draaien maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gelijk contact gezocht, die nacht, met mijn neuroloog. Toch wel handig zo’n e-consult systeem. De volgende dag had ik gelukkig al een antwoord pakken. Mijn neuro heeft de dosis verdubbeld en gelukkig bleek dat afdoende te zijn.

Echt lekker is het niet. Je hoofd ligt vast in een soort helm, en voor je ruggengraat krijg je ook nog eens een grote plaat op je borst.

Maar we hebben het achter de rug en nu is het wachten op de uitslag. Ook met de vraag gaan we starten met medicatie en zo ja, welke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.