Psychedelic

Op zoek naar handvatten om om te gaan met de kronkels in mijn hoofd ga ik hopelijk hulp krijgen van een neuropsycholoog. Ik wil namelijk niet meer praten met psychologen. Ik heb er in het verleden 3 gehad, maar lichamelijk letsel in je hersenen is toch anders dan het hebben van bijvoorbeeld een normale burn-out of depressie.

Ik had jullie al laten weten dat ik last heb van overprikkeling door geluiden en soms ook licht. Maar ook lichamelijke prikkels kunnen overprikkelen, vooral al ik al last heb van die andere prikkels. Ook emoties en gedachten kunnen dit razendsnel doen ontstaan.

Door veelvuldige overprikkeling en vermoeidheid wordt ik er niet gezelliger op. Een hoofd wat niet wil stilstaan en continu op topniveau presteert. Hoe kan ik dit rustig krijgen? Sommige gedachten op stil zetten zodat ik bij kan tanken?

Het gaat een uitdaging worden en medicijnen zijn niet uitgesloten. Maar alle beetjes helpen, want ik wil niet met enige regelmaat zwaar depressief worden. Mijn partner en stiefkids hebben daar ook niets aan. Maar we gaan het beleven. De intake gaat begin maart plaatsvinden, via teams of zoom, want het is natuurlijk nog steeds coronatijd!

Overprikkeling door Emoties (bron: Movement Matters)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.