Nien’s Voeten

Ik wou het niet hebben over mijn voeten. Het is ook niet dat ik op grote voet leef, al is het maatje 42. Het gaat over wat er tot nu gebeurt is in mijn leven, in grote lijnen dan…

Voorstelrondje

Ik ben Janine, maar tegenwoordig beter bekend al Nien. Ik ben geboren in Velp, vlakbij Arnhem op 29 juni 1974. Mijn ouders, Ineke en Jan hadden net daarvoor een huisje gekocht aan de rand van Arnhem op de Kieftskampstraat. Alsof ze van binnen wisten dat ik eraan zat te komen. Hier ben ik enkele dagen na mijn geboorte geland. De eerste drie jaar zijn voor mij zeer rustig verlopen, maar daarna…..

Op 12 juni 1977 zag mijn broertje Ian het levenslicht, en toen was het uit met de rust. Nou ja, na een tijdje gewend te hebben aan mijn broertje ging het wel redelijk. Natuurlijk zijn een broer en zus soms lief tegen elkaar, en soms hebben ze knallende ruzie. En zo ook bij ons. Tegenwoordig kunnen we het gelukkig goed met elkaar vinden. Mijn broertje is visueel gehandicapt. Als sinds zijn geboorte ziet hij zeer weinig. Tegenwoordig is hij de trotse bezitter van Floor, zijn inmiddels tweede blindengeleidehond.

En dan naar school

Effe weer terug……Mijn schoolcarrière startte als peuter, waar weet ik helaas niet meer. Maar de volgende 13 jaar zat ik op de Middachtensingel. Eerst 2 jaar naar de kleuterklassen. Toen onze school samenging met de John F. Kennedy school was het vanzelfsprekend dat ik ook daar de rest van de basisschool zou volgen. Dat hadden mijn ouders mooi bedacht. Na JFK ben ik naar de Rooms Katholieke Scholengemeenschap Presikhaaf gegaan. Ja, al mijn scholen waren Rooms, maar of ik dat ben? Anyway, hier heb ik de HAVO gedaan.

Binnen 5 jaar, tegen alle verwachtingen van buitenstaanders in, en zelfs met 7 vakken afgerond. En toen? Je moet iets doen. Het winkelwezen leek me altijd wel leuk, dus enige optie MMO ofwel Middelbaar Middenstands Onderwijs. Ik wilde wel meer, maar er was niets anders, totdat er in het derde (mijn tweede) jaar, een nieuwe opleiding was ontstaan. En dus…..

Ik naar Leeuwarden, want daar was de Retail Management School Leeuwarden. Een soort van hogere detailhandelsschool. In dat verre Leeuwarden heb ik welgeteld één dag heimwee gehad, de dag voor mijn eerste treffen met medestudenten, de dag voor de ontgroening. Toen niet zo leuk, terugkijkend had ik het niet willen missen. De meeste vriendschappen zijn daar toen ontstaan. Ook deze opleiding zonder problemen afgerond. En met het kersverse diploma trok ik de wijde wereld in.

Geslaagd!!

Aan het werk! Ik ben begonnen als adviseur bedrijfssparen bij de ING en daarna ben ik bij Bruna terechtgekomen. In eerste instantie als bedrijfsleider in opleiding, maar uiteindelijk assistent-bedrijfsleider geworden. Dit had alles te maken met mijn gezondheid. Helaas heb ik dit werk op moeten geven en dat is erg jammer. Ik mis het nog steeds.

Samen verhuizen

Quibes (ja, ik hoorde je al denken, wie is Quibes nu weer?) was mijn kattenvriendje. Geboren op 5 maart 1997 en in mei van dat jaar bij me komen wonen. Quibes? Nou, omdat het een kwibus was! Ik heb nog nooit zo’n vreemde, brutale, bange, gemene en lieve kat gezien. Daar konden zijn twee voorgangers niet tegenop. Aan de ene kant heel verdedigend, iedereen was bang voor ‘m. Aan de andere kant een giga-scheitert, die ‘m smeerde bij het minste of geringste of bij het baasje kwam schuilen.

Samen kregen we in oktober 2004 weer een plekje in Arnhem. Na omzwervingen via Leeuwarden en Zwolle ben ik weer terug op het oude honk. Met mijn huisje heb ik het wel erg goed getroffen. Benedenwoning, met tuin en uitzicht! Mijn moeder heeft in mijn huis altijd een vakantiegevoel en dat terwijl ze vaak aan het werk wordt gezet, hahaha. Volgens haar omdat de wijk voornamelijk witte huizen heeft.

Inmiddels is Quib niet meer bij me. In maart 2009 werd bij hem kanker geconstateerd. Een operatie heeft de eerste tumor verwijderd, maar het was al uitgezaaid. Zeven weken later vond ik bij hem alweer een nieuwe knobbel. In overleg met de dierenarts heb ik besloten dat hij zijn resterende tijd mocht doorbrengen als Quibje, zonder extra behandelingen. Maximaal een jaar is hem gegeven en dat heeft hij waargemaakt. Exact een jaar na de operatie is hij op 12 maart 2010 overleden. De kattenhemel is een rakker rijker.

Op 9 mei 2010 zijn er echter twee nieuwe ukkepukken geboren, Socks en Freckles. Exact acht weken later zijn de twee kereltjes bij mij de boel onveilig komen maken. En vooral als je luistert naar de naam ‘Behang’, moet je oppassen!

Blijf bij

Voor alle laatste beslommeringen rondom mijn leven, ga naar Mijn Mond om bij te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.