Een Onverwacht Feestje

Vorig jaar op 24 februari ben ik met Quib voor de eerste keer naar de dierenarts (DA) geweest. Hij had toen een klein bobbeltje, waar ik me in eerste instantie niet al te druk om maakte. Toen leek het namelijk of hij de ene dag groter was dan de andere en dus meer op een ontsteking leek, dan wat anders. Toen meneer op die dag aan het kuchen was en zijn eten niet binnen kon houden, toch maar even naar de dokter. Hij had een keelontsteking. Voor de zekerheid toch maar even een biopsie van het bobbeltje genomen en het slechte nieuws volgde snel.

Kort daarna zou meneer onder het mes gaan en pas bij de patholoog zou blijken of het ‘goede’ of ‘slechte’ kanker was. Ook dat nieuws was een domper. Het was al te ver uitgewaaierd. De kanker groeit met octopus achtige uitschieters over zijn lijfje. De prognose: maximaal een jaar.

Maar maximaal is zo’n rot woord, want het kan dus ook twee of drie maanden zijn. Ik heb dus heel vaak in de zenuwen gezeten. Een off-day van het beessie werd al vaak aangezien voor het naderende einde. Tot de volgende dag, dan mocht ik weer ademhalen. Het was nog niet zover.

 

Ik had verwacht dat 5 maart 2009 het laatste dierenfeestje voor Quibes zou zijn, maar vriend en vijand hoor je nou eenmaal te verbazen. The Tough Guy is er nog steeds, een jaar later. Vandaag vier ik zijn verjaardag. Dertien hele mooie jaren met de kleine tiran die de afgelopen jaren gelukkig totaal mellow (nou ja, een stuk rustiger in ieder geval) geworden is.

Het einde nadert. En snel ook! Dat weet ik elke dag als ik zijn buik inspecteer. Maar vandaag is niet de dag. Vandaag is het onverwacht feest.

9 gedachten over “Een Onverwacht Feestje

 1. Van harte Nien, die Quibes, blijft iedereen verbazen en verblijden!! :satisfie:
  13 is natuurlijk redelijk bejaard in het poezenwereldje, maar je wilt em natuurlijk het liefst nooit missen!!

  Geniet lekker van deze verjaardag (krijgt ie ook wat extra lekkersssssss, vast wel!)
  Liefs, Mien

  Like

 2. Gelukkig kan je Quib z`n verjaardag vieren 😉
  Ondanks dat je weet dat het echt niet goed met Quib gaat,
  wens ik hem nog vele jaren erbij.

  Liefs van mij en een pootje van Tommy 😉

  Like

 3. Dank voor alle lieve wensen voor Quibes. Vandaag heeft hij de laatste verjaardagsgarnaaltjes gehad, dus een vol weekend feest!! 😀

  Ik maak me met de dag echter wel meer zorgen. Zou me niets verbazen als ik het besluit voor het komend weekend moet nemen. 😦 Maar met die kwibus van mij, weet je het maar nooit 😉

  Like

  • Goh, Nien. Quib wordt i.i.g. hartelijk gefeliciteerd. Ik hoop dat hij zich prettig heeft gevoeld op z’n verjaardag … en nu natuurlijk ook. En zijn vrouwtje ook.

   Like

 4. Helaas is meneer 8 dagen later vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, maar ik weet zeker dat hij daar de boel nu behooooooorlijk onveilig maakt! 😉

  Like

 5. Pingback: NienOnline.com – Mijn Mond – Spammed Ham

 6. Pingback: Spammed Ham | NienOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.